Afwezig

Beetje afwezig deze week maar vrijdag was ik weer een beetje boven Jan en dus zijn we gisteren weer eens op pad geweest. Het andere Klinkertje had een beetje pech met het net niet kunnen fotograferen van allerlei beesten. Op het slotstuk van de rit kwam er ineens een vos naar de kant van de weg gelopen en die heeft ze rustig kunnen fotograferen met een paar prachtige foto’s. Dag geslaagd en bovendien een, qua weer, prachtige dag. Voor de mensen die uitbundig Bevrijdingsdag vieren heel fijn uiteraard.

In de tussentijd had de rest van de wereld niet veel uitstaan met onze Bevrijdingsdag en die draaide dus gewoon door. Met een Trump die echt weer eens laat zien dat hij een gespleten persoon is, of iemand waarvan de laatste die hem gesproken heeft gelijk heeft. Waar hij januari, na de zoveelste schietpartij op een middelbare school, met de beweging van scholieren meeboog en toegaf dat er wel iets mankeerde aan het systeem. Nu was Trump bij de echte ijzervreters die zich gesteund voelen door het tweede amendement in de grondwet van de VS en nu, bij zijn optreden voor de NRA (National Rifles Association) maakte hij weer een zwaai. Zij ( de NRA) hadden een goede president aan hem en zolang hij er is verandert er niets aan het tweede amendement. In dezelfde toespraak neemt hij, in dit geval Frankrijk, nog even op de korrel en wijt de terroristische actie in de Bataclan, en vooral de hoeveelheid slachtoffers aan het feit dat er zo’n strenge wapenwetgeving in Frankrijk is. Dat is nu echt de zaken omdraaien maar dat is in feite het tweede amendement ook. Een amendement uit de tijd dat er een redelijk soort van wetteloosheid heerste in de VS en het daarom niet onlogisch was. Dat is nu natuurlijk een vreselijk achterhaald artikel en zorgt voor meer onrust dan een redelijk wapen vrij Frankrijk. Frankrijk voelt zich natuurlijk geschoffeerd en vooral de manier waarop Trump dat besprak zorgde ook nog voor het zeer verdrietige reacties van nabestaanden. Onkies was het en daarmee komen we op een ander probleempje met Trump, zijn gedoe rondom advocaten en een afkoopsom aan een dame met hij, tijdens zijn huwelijk, een verhouding heeft gehad. Hier komt hij ook maar slecht me weg omdat het geld wat hij betaalde, via de advocaten, gold als geld voor de campagne en had dus op gegeven moeten worden. Het zijn inmiddels wel behoorlijk veel deuken in zijn blazoen. En dat voor de president van de VS, een rol die toch onder Obama een staatskundige statuur terugkreeg. Dat geeft te denken en voor de veiligheid in de wereld is dat een ernstige zaak ondanks zijn tijdelijke succesje bij de Korea’s waarvan ik vermoed dat Trump juist buiten spel gezet om geen zand in de motor te laten lopen. Het is aan de president van Z-Korea te danken dat we zijn waar we zijn. En is Trump tot een zeer bedenkelijk niveau afgezakt. Wanneer komt er in de VS een persoon of een beweging die deze man afzet, uit zijn ambt en voor mij uit zijn geld.

Even nog wat anders; vanochtend heerlijk in de tuin gezet, even mijn hobby-spullen weer in orde gemaakt en dat is lekker om te doen. Doordat het weer nu eindelijk gekanteld is en we weer mooi weer hebben kun je merken dat de stemming in het land weer anders wordt. Niet meer bezig met de afgelopen winter maar met de dingen die bij een mooie zomer horen. Heel veel mensen die in de tuin bezig zijn en de winkels liggen weer vol met salade’s, stokbrood en het vlees voor op de barbecue. Als de erwtensoep eruit gaat en de barbecue-spullen erin dan weet je dat de zomer weer begonnen is. Het andere Klinkertje weet ook dat we de winter gehad hebben en is het seizoen voor de gierzwaluwen en de weidevogels weer begonnen. Ik begon deze blog met dat we gisteren waren weg geweest en dus zijn we in het buitengebied waar enorm veel percelen gras al weer gemaaid waren. Jammer dus voor de weidevogels want daar gaan hun legsels en weer kunnen we klagen dat er steeds minder weidevogels zijn. Dat is toch echt van de gekke want het is dus ook de mensenhand die maakt dat we tegen deze situatie aanlopen. De oplossing is echt heel erg simpel, niet maaien voor 15 juni. Dat is alles. Ja zeggen anderen; het ligt vooral aan de rovers op eieren en jongen. Dat die evenwel door het maaien en de inrichting van het landschap veel meer blootstelling en daardoor minder mogelijkheid zich goed te verstoppen. De standpunten verharden zich tegenwoordig al snel zo leert de problematiek rondom de Oostvaardersplassen. Toetsenbord-terreur zo noemde onze burgervader de mensen die via het toetsenbord, op hun zolderkamertje, allerlei gefundeerde en ongefundeerde meningen verspreiden zonder enige vorm van reflectie of zelfreflectie.

Ondanks de dagen afwezigheid is de wereld door gegaan zonder op mij te wachten en er gebeurde van alles wat een beetje langs me heen ging. Dat is ook prima want de wereld draait gewoon door, al ben je een paar daagjes wat minder aanwezig.