Ajax, filii deorum

Ajax; filii deorum, ofwel godenzonen in het Latijn; helaas het is besmettelijk om allerlei normale worden en begrippen in het Latijn om te zetten, met dank aan Thierry B. Mijn cluppie Ajax; ik heb met stijgende verbazing, net als velen met mij, naar mijn Ajax gekeken. De club die ik al van jongs af aan volg, supporter en bewonder. Als nu, de dag na de wedstrijd, de Gazetto dello Sport, de sportkrant in Italië, Ajax benoemd tot de kleinzonen van Cruyff. Dan mag Ronaldo het meeste gewonnen, verdient en gescoord hebben; het interesseert me helemaal niets. Van de buitenkant is het een reclameposter, en dat hij; de grote Ronaldo. In de laatste minuut van de wedstrijd zich zo verlaagd door een enorme schop aan Veltman uit te delen, waarvoor hij een rode ipv een gele kaart had moeten hebben, dat hij zo’n klein mannetje is die zonder de winnaars te feliciteren van het veld afdroop met een gezicht die mij lang zal heugen. Juventus heeft gegokt en verloren met Ronaldo; de man van 300 miljoen Euro, want dat heeft ie gekost tot nu toe, als ik de berichtgeving in de buitenlandse kranten mag geloven. De kleinzonen, of zoals ze meestal genoemd worden; de godenzonen, van Cruyff hebben een geweldige dreun uitgedeeld aan het grootkapitaal van Europa waar het voetbal aangaat; na Bayern München, Real Madrid nu dus Juventus verslagen. Behalve voor Ajax is dat ook goed nieuws voor Koeman want deze jongens in Oranje zijn natuurlijk van enorme waarde om het Nederlands voetbal weer een mooie positie op de internationale ladder te geven, en met deze generatie kan het echt weer wat worden, ik kijk er naar uit.