Apache

Het is treurig maar weer gedoe met de website van mijn eega sinds meer dan dertig jaar. Zo lang gezwoegd om het tot een perfecte website te maken, bijna aan de finish want bezig met de finishing touch, al zoveel teleurstellingen gehad en nu laat de webhoster het (wederom) afweten.
Hoewel zij zich er met bewonderenswaardige moed probeert overheen te zetten blijft het een nogal treurige beweging. Waar ik u eerder al berichtte dat de website teveel ruimte in Gb’s innam en moest worden afgeslankt omdat ie anders niet verhuisd kon worden, nu is bij de verhuizingen van de websites iets mis gelopen. Niet alleen bij ons maar ook bij heel veel anderen. Bij de paar bedrijven waarvan we weten dat zij ook door deze webhoster gehost worden zien we eenzelfde scherm van een Apache 2. Nee niet de helikopter en ook geen indiaan maar van een webserver die in de onderhoudsmodus staat. Nu is contact met dit type mensen niet altijd even makkelijk omdat zij denken dat wij dezelfde technische kennis hebben als zijzelf. Als je met hen belt verwachten ze dat je direct snapt wat ze vertellen, niet dus. Dus vragen we liever via de mail om opheldering en uiteindelijk komt er gisteren een mailtje binnen met een hele beschrijving welk probleem zij hebben. De laatste zin begrijpen we volkomen, zij kunnen even niets doen en wachten op de leverancier van de software, die moet met een oplossing voor het probleem komen.
In de tussentijd zijn alle scenario’s zo ongeveer door ons hoofd gegaan; virus, firma verhuisd, zwendel, failliet, in ieder geval; website kwijt.
Nu is het dus wachten op de leverancier, en blijft het dus herhaaldelijk kijken naar de website die, stug en stuk, op Apache blijft staan, oeff.