Autocamera

Ben weer een beetje aan het oefenen met een programma wat de filmpjes aan elkaar zet. In de auto hebben we een camera die de hele tijd filmt en zodoende levert dat ook wat filmmateriaal op. Zo waren we gisteren even aan het wegbrengen en op de wat langere terugweg werden we verrast door een mooie partij slecht weer. Met bakken uit de hemel en niets meer te zien eigenlijk. Dus de auto even aan de kant waar dt kon en ik prijsde me gelukkig dat we op belend terrein waren. Dat is weleens anders geweest want op vakantie in Duitsland hebben in de H200 bus een poos onderaan een bergburcht staan wachten in een Duitse grensplaats. Geen hand meer voor ogen zoveel regen, onweer net als gisteren maar wel even zoeken waar we rustig konden staan. Dat gaat natuurlijk niet op elke plek. Zo kwame we gisteren voordat we bij onze pauzeplek aan kwamen eerst over de A348 waar het verkeer inmiddels ook stapvoets over de weg ging. Om u maar even de ernst van de situatie aan te geven.

Na de pauze werd de regen wat rustiger en gingen we verder naar Dieren waar we moesten stoppen voor rood. We stonden net stil toen er een enorme klap was en een flits iets verderop. Het was een mooi schouwspel en ik blij want de camera stond aan.

Eenmaal thuis gekeken hoe de enorme lichtflits was gevangen door de autocamera, nou dat viel toch een beetje tegen. Opvallend was overigens dat tijdens de storm de camera beter erdoor heen kon kijken dan wij live zagen. Maar de flits in Dieren viel wat tegen, op beeld dan., de beleving van het moment werd er niet anders van.