Voor 4 personen;
500 gr varkenspoulet
3 grote uien
1 dunne prei
zout, peper, djahé, serehpoeder, sambal oelek
Mie nestjes ( Honig, fijne mie)
zakje Bahmigroenten ( ik gebruik meestal Conimex)
Vlees kruiden met zout peper, beetje djahé en serehpoeder. Tot slot, naar smaak de sambal. Halfuurtje laten rusten, als je er tijd voor hebt. Grote pan met water op het vuur, vervolgens uien snijden, de prei in fijne reepjes en zo nodig wassen met ruim water.
Het vlees aanbraden, de gesneden uien mee-fruitten, tot slot de helft van de gesneden en gewassen prei mee laten braden. Dit neemt ongeveer 20 minuten, na een kwartier de inmiddels gewelde bahmigroenten toevoegen. De mie in het kokende water, na drie minuten de nestjes, in het kokende water uiteen trekken. Na vijf minuten de mie in een vergiet en met warm water afspoelen. De mie terug in de pan en met wat olijfolie draaien. De andere helft van de prei aan de vleesmassa toevoegen.
De mie en het gebraden vlees serveren met een gebakken ei, persoonlijk doe ik er altijd nog ketjap over, heerlijk.