Blabla

Even een korte toegift: ben naar Ajax tegen Real Madrid aan het kijken. Nu is dat geen punt maar dat commentaar, Grueter is de commentator van dienst. Nu wil ik niet beledigen maar het ” commentaar” van Grueter is hemeltergend. Het is geen commentaar, het is een lofzang op Real Madrid en één van de nieuwe Heiligen: Christiano Ronaldo.
Afschuwelijk en ergerlijk vind ik het, een schande voor de natie is ie. Moet je de buitenlandse commentatoren eens horen, nou Grueter: die hebben niet de behoefte om de vaderlandse club op een dergelijke manier af te kraken. Ik wens Grueter de volgende keer dat ie de Arena verlaat wens ik hem veel plezier.
Dan laat Grueter tot besluit dan maar, nadat hij Ajax nog eens even flink afkraakte door te stellen dat ze in er in paar jaar geen steek zijn opgeschoten, buiten beschouwing laat dat Real Madrid een elftal bij elkaar koopt. Dat inclusief een gekke trainer, waarbij de schulden van Real Madrid inmiddels zijn opgelopen tot een 0.6 miljard Euro. In gewone mensentaal zouden we zeggen: competitievervalsing, daar zou de Fifa, de Uefa en de landelijke voetbalbond tegenop moeten treden, maar nee, niets van dat alles. Gekochte zeges, waarde: een half miljard Euro in een land wat de EU moet gaan steunen met 30 miljard of daaromtrent.
Het is een het gekke wereld maar Grueter begrijpt dat niet, en de manier waarop ie commentaar geeft snap ik dat nog ook.