Campagnes

Het leven bestaat momenteel uit een beetje vakantie houden, een beetje niets doen en een beetje werken. Het bellen van allerlei mensen komt langzaam al weer een beetje op gang, om nog maar te zwijgen van de mail.

Het grappige is dat iedereen denkt dat als zijn of haar vakantie voorbij is dat de vakantie voor de ander ook voorbij is. Niet waar hoor; in onze regio heb je te maken met twee en eigenlijk drie vakantieperiodes. Doordat we hier in het Midden-Oosten van Nederland wonen zijn we verbonden aan de drie regio’s waarin de vakantiespreiding plaats heeft. Maar dat zijn van die zekerheden die niet aan iedereen besteedt zijn. Zeker in het politieke leven is het een beetje gedoe omdat pal na de zomervakantie landelijke verkiezingen plaats vinden. Dat betekent dat voor net na de zomervakantie; de eerste twee weken van september, er nog campagnes gevoerd moeten worden. Dat moet dus nu georganiseerd anders hoeft het niet meer. De effectiviteit van campagnes zijn voor mij altijd nog een vraag, zeker landelijk en provinciaal. De effectiviteit van gemeentelijke campagnes; geen idee eigenlijk, als het in Den Haag mis gaat hebben we er hier ook last van, zoveel is zeker.

Ermee bezig zijn we wel, en we doen het ook en sinds de lokale campagneleider een extra cursus mocht genieten, met een extra turbo. Het is eigenlijk wel idioot; de verkiezingen zo snel na de vakantie; het leen moet bijna nog op gang komen of de verkiezingen zijn er al. Bijna zou ik willen opmerken; de pepernoten liggen nog maar net in de winkel of de verkiezingen zijn er al. Goed; zo is het zo gaat en zo zullen we merken wat de toegevoegde waarde gaat zijn van deze verkiezingen.

Tot slot;Dat er weer meer geëmigreerd wordt, zoals de melding gisteren was, verbaasd geenszins. De negatieve teneur is Nederland is ook om treurig van te worden. Mensen proberen hun geluk, of hun betere toekomst ergens anders te vinden; succes daarmee zou ik willen zeggen.

Bedenk echter wel dat het gras bij de buren altijd groener lijkt.