Corsica

De Tour is gisteren begonnen. Weinig nog gezien, maar vanmiddag na de F1 tot aan de finish gekeken. Direct weer lopen te vergapen aan de prachtig gekleurde en heldere Middellandse zee want de heren rijden rond op Corsica, het geboorte eiland van Napoleon. Wat een pracht, die Napoleon had toch weinig reden om daar op te stappen. Het is een prachtig eiland maar dat zegt natuurlijk verder weinig over de leefomstandigheden.
Het was overigens gisteren alweer raak; veel renners gevallen en vandaag dus veel verband aan de armen en benen gezien.

Het leukste van vandaag was eigenlijk de manier waarop de ekspers ( experts) ernaast zaten. De ontsnapping van een groep van zes man waarbij 1 man Izegoere werd genoemd door de commentatoren. Een man die bovendien als Armstrong teelbalkanker had overwonnen. Die de groep van zes verliet anderhalve kilometer voor de finish, steevast aangeduid, ook de Franse TV, als Izegoere. Zo verliep ook het commentaar tot en met de finish. Tot de lijst van de Franse TV werd getoond met het dagklassement, wie er gewonnen had, wie tweede etc. Wie had er gewonnen? Uit dezelfde ploeg als Izegoere was het Dhr Bakelants die de etappezege behaalde en dus niet de alom, door de heren commentatoren geroemde Izegoere. Bakelants jongens, heren ekspers, wat een afgang. Beschaamd en met het schaamrood op de kaken werd de uitzending naar een einde gebracht.
Bevangen door de Corsicaanse lucht moesten ze snel uit de lucht gehaald worden.

Ze hadden hun tijd nog voor andere dingen nodig, zo bleek een twee uurtjes later.
Bij de samenvatting om 19u hedenavond was opeens het commentaar gewijzigd en was herhaaldelijk de naam van Bakelants door de Dijkstra en Ducrot erin gesynchroniseerd.
Dat is nog eens een afgang. “Ekspers”; laat me niet lachen, het is met een traan, sneu.