De Boer

Wat een boer niet kent, etc. Altijd ook zo gelachen om die rare Belgen met hun oesters en die rare Duitsers met hun Spargel. Dat doe ik voorlopig niet meer, heb weer iets nieuws leren eten, en moeilijk was het niet.
Asperges, ik kende ze alleen uit blik of glas, in ieder geval van die kleine dingen die al zijn gekookt. Dat was nu anders: ze waren groot, geschild en kort gekookt, overgoten met Hollandaise saus, samen met wat gekookte aardappelen en gekruimde hard gekookte eieren. Samen met een klein beetje witte wijn eten, heerlijk. Gaan we zelf binnenkort eens maken, zien of het dan net zo simpel is als ik hier probeer uit te leggen. Wel mooi als je een iets nieuws aan je menu kan toevoegen, helaas wel erg seizoensgebonden, maar niettemin.
Nu en dan put ik in mijn geheugen: wat aten we vroeger toch ook alweer, van die lekkere makkelijke dingen.
Hamburgertjes met uien en die dan met kaas afbakken. Oh zo lekker maar het vult enorm. Lekkere goeie knakworst op een broodje met sla, met mosterd of ketchup. Hoewel ik net een broodje gegeten heb loopt het water me in de mond en het duurt nog even voordat er weer gegeten wordt. Nou dat wordt even afzien maar ook dat is wel goed voor me.