De Derde Dag

Wat een rare en mooie week is het deze week. Vandaag al vroeg op het strand en lopen. Gewandeld hebben we tot op de max. Op het strand wandelen is een beetje vermoeiender dan te doen gebruikelijk en dat was te merken aan de bovenbeenspieren die gedurende de wandeling afkoelden. Maar goed, erg mooi en het was eenzaam op het strand, niemand gezien behalve een paar werkers die zand van het duin naar het strand brachten? Het had iets van water naar de zee dragen.

In de middag nog naar de Neeltje Jans geweest. Wat een werk is dat geweest, de havens en een enorm groot gebouw zijn er nog. Een soort van levende tentoonstelling is het halverwege de Oosterscheldekering. Via een weg langs het Veerse meer weer terug. We komen langs dorpjes die geheel uit tweede woningen lijken te bestaan, slechts hier en daar merk, of zie je dat er gewoond wordt. In ieder geval die dag.

Veel staat opgeslagen, gordijnen dicht, in ieder geval een onbewoonde indruk..Terug gekomen in Oostkapelle naar de winkel, en thuis eten gemaakt.Heerlijk, want we drinken vanwege de vakantie er nu een rood wijntje bij.Vervolgens lekker op een oor . Na een klein uurtje heerlijk gedoucht. Doordat er een soort van stortdouche in het huisje is geïnstalleerd moet ik me bijna dwingen om het douchen een beetje te beperken, oh oh wat lekker.

Bij het nieuws wordt ons nog een mooi weerscenario voorspeld waarvan wij bij voorbaat al iets hebben van; hoe is het mogelijk. Dat dit ons gebeurd.

Het scenario; Morgen wordt hoog water en storm voorspeld aan zee, springtij en de Oosterscheldekering gaat dicht, we hebben de laarzen al klaar staan.