De Goeie Weg

Soms heb ik dat even nodig, even de “schade” opnemen en dan rustig bedenken hoe het verder moet. Zo ook nu, na de hectische laatste 48 uur, even nadenken. Daar is dan nu ook gelegenheid voor om dat te doen. Het gaat al langzaam iets de goeie kant op en at betekent, ook in haar situatie vooruit kijken. Warrig is het soms nog wel en daarom is het des te mooier en beter dat we er in goeie tijden al vaker over gesproken hebben: wat als….? Meestal is het op dat moment anders, ja ik weet het, maar toch heb je een soort van gids. Een leidraad hoe te handelen ondanks dat de situatie misschien niet precies past op wat er eerder al bedacht was.

Het geeft mij, en ik denk ons, de zekerheid dat we de goeie weg kiezen, ook als het nu wat warrig is. Als de situatie weer volledig doordringt hebben we de keuzes gemaakt zoals ze die wilde. Dat geeft, ondanks alle mitsen en maren die er nog steeds zijn, een goed gevoel.

De eerst opgeworpen vraag is daarmee beantwoord: bedenken hoe het verder moet heeft zich al in eerder stadium afgespeeld, dat geeft een rustig gevoel.