De Receptenlijn

klinkertjes-recepten

Beginpuntje voor de receptenlijn, je bent nogal lang bezig met het uitwerken; hoe moet het eruit zien, hoe wil je deze blog inrichten. Heel veel keuzes te maken al voordat de eerste woorden geschreven worden. Het is wel leuk om te doen maar ook intensief, de websitebouwers onder u weten ervan. Maar nu dan het eerste recept; gewoon waar ik nu mee bezig ben. Het gaat met alles zo; het is meestal een beetje gejat, een beetje van een ander en een beetje van mezelf. Vandaag ben ik begonnen met de tomatensoep die we morgen eten. Zie het recept onder de tab van de soepen, jawel.

Add; 10 juli 2017;

Het bijwerken van een site is een behoorlijke klus en ik zie aan het andere Klinkertje dat ze er erg druk mee is, om de site actueel te houden. Nu heb ik al jaren niet veel tot niet meer gedaan aan dit deel van de site. Laat ik het staan of doe ik dit deel aan de kant? Nog maar even over nadenken.

Ad 30 juli 2013;

Nog steeds aan het puzzelen met de recepten. Ook eens via internet kijken en dan kom je de vreemdste sites tegen. Met echt heel veel recepten, zoveel dat ik ze van mijn leven nooit meer zou kunnen koken. In variaties die gezocht lijken maar heus wel door mensen gekookt zullen worden. Stamppot Boerenkool met shoarma, is niet de eerste gedachte die bij me opkomt als ik denk aan dit heerlijke gerecht. Gezocht of niet, het staat erbij en waarschijnlijk zullen er mensen zijn die het koken. Hoewel ik toch erg van de multi-culti ben kan ik weinig smaakpapillen los krijgen bij de gedachte aan een dergelijk gerecht.

Binnen enkele weken hoop ik de receptenlijn te finaliseren en voor de publiciteit geschikt te achten. Dit deel is een stuk van de totale site die het mij nog steeds erg lastig maakt en waarover ik nog niet tevreden ben. Dat is wel nodig, als je er niet tevreden over bent moet je het ook nog niet publiek maken. Met de beperkte range aan recepten die ik kook blijf ik twijfelen, hoewel de range wel steeds groter wordt. Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik nu, of in het verleden, gerechten heb gemaakt. Soms herinner ik me ze niet ziet meer, waren ze even van die tijd en nu niet meer. Is het gerecht uit, niet meer in de mode, want ook koken is aan mode onderhevig.

Add; 17 juni 2013

Lang heb ik gedacht; zal ik ermee doorzetten? Deze receptenlijn is bijna geen aanvulling op alles wat er is. Dat is heel veel, wat een ongelofelijke hoeveelheid recepten er zijn. Dat varieert enorm, en op alle gebied, wat voor mij belangrijk is dat er zoveel recepten zijn dat door de bomen het bos niet te zien is. Behalve een aantal gerechten die we zelf vaak klaarmaken ( van Klinken style) en een aantal recepten die ik maar ven de vergeten recepten noem gaat u niets spectaculairs tegenkomen. Geen geweldige baksels, desert’s of hoofdgerechten. Gewoon hoe wij ze eten en dat is vaak en veel; een beetje van mezelf en een beetje van een ander. Nu en dan voeg ik weer een oud recept toe of een vergeten recept. Als u nog recepten heeft waarvan u denkt; ze horen niet tot de familiegeheimen en zo lekker dat moeten meer mensen weten. ze zijn welkom via het reactieformulier.

Add; 11 september 2012;

Bij het opruimen mijn kookboeken van de Amsterdamse en de Haagse school tegen gekomen. Zelf vrees ik inmiddels dat mijn receptenboekje, aantekeningen en briefjes bij een vorige opruimingswoede het loodje heeft gelegd. Niet dat het een heel uitgebreid recept was. Als ik het goed heb onthouden zit ( zat) er nog een oud recept voor kruidkoek in. Het is er waarschijnlijk niet meer maar daarvoor dus deze boeken. Even het boek doorbladerend kwam ik een aantal recepten tegen waarvan ik het bestaan niet wist of niet meer wist ( verdrongen want sommige recepten zijn heel lastig). Nu is er een speciaal tabje voor opgenomen; vergeten.

Add; 3 augustus 2012;

Het kost echt heel veel tijd om de recepten goed te beschrijven, ik heb zelf een keer een recept van mezelf gevolgd, dan moet je toch nog goed opletten. Er kan echt van alles mis gaan, met name bij de ingrediënten en de volgorde van de af te werken zaken. Dat is echt het lastigste, de voorbereidingstijd en de tijd van bereidingen goed uit elkaar houden. Het moet wel echt kloppen anders heeft u er niets aan. Dat ben ik me steeds bewuster, leuk is het wel maar veel arbeidsintensiever dan gedacht. Dit onderdeel van de totale site zal langzaam tot ontwikkeling komen en ik hoop mijn oude recepten nog weer op te duiken, die zijn er wel, maar waar ook alweer?