De Vierde Dag

Het is feest, het gaat stormen en hoewel bij het opstaan het er nog erg rustig uitziet is de belofte voldoende. Afspraak is dat we vanmiddag naar het strand gaan maar eerst nog wat van Zeeland bekijken. Als het via Domburg naar Westkapelle gaat steken we de dijk over en via de geasfalteerde zeewering rijden we er. Heel stuk langs de zee en nadat we even zijn uitgekeken rijden we verder door het Zeeuwse land.

Vlissingen

Door Vlissingen waar we een tijdje op de boulevard de Westerschelde bewonderen, mooi mooi.

Wat een land en verder, nogmaals over de Zeelandbrug en door Zierikzee. Wat een mooi bewaard oud vissersplaatsje is dit toch. Een mooie en een lelijke toren, wat dat betreft zien de voormalige zeesteden er hetzelfde uit. Op weg naar de Oosterscheldekering (OSK) beginnen de borden aan de kant van de weg op te lichten, de OSK gaat dicht of is al gesloten. Allerlei mensen rijden met spoed door en wij dus ook. Nadat we gepasseerd zijn zien we dat hij echt dicht gaat en dat is maar goed ook. Het gaat er echt heel erg tekeer en je moet het stuur van de houden goed vast houden en je moet de hele rit erover flink corrigeren om in dezelfde rijbaan te blijven.

Vanmiddag naar het strand, wat een belevenis. Gezandstraald en wel laat het andere Klinkertje zich verrassen door de zee. Op het moment dat ze nog een mooie foto wil nemen laat de zee, door het laten vollopen van een laars met zeewater, weten dat ze er is.


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )

Gevolg is dat we terug gaan naar ons Uussie onder de belofte aan onszelf dat we nog even de auto pakken. De auto pakken om vervolgens nogmaals naar Westkapelle te gaan en pakken we ons eigen Sinterklaas cadeau uit.

De zon gaat bijna onder, de zee is woest, de bewolking breekt en wij mogen nog een prachtige zonsondergang beleven. Wat een dag, de laatste van deze vakantie helaas.