Donker

Meestal gaat het wel aan me voorbij maar deze herfst dringt het donker zich wel aan me op. Zal er wat gevoeliger voor zijn dan anders. Op het moment dat ik dit schrijf is het nog ruim voor 15u en toch hebben we de lampen aan. De donkere dagen voor Kerst gaat het gezegde, maar die feestdagen duren echt nog een paar weken, een zestal weken om precies te zijn. Dat is dus echt nog wel even voor de dagen weer langer worden en de lente, de mooiste aller seizoenen, eraan komt.

Tot die tijd, en zeker bij deze bewolking blijft het schemeren, de hele dag door schemeren. Terwijl de zon wel schijnt maar zich niet aan ons vertoont. Het hoort erbij, bij een goede herfst deze donkere dagen en een flinke portie regen, herfststormen, allemaal in ruime hoeveelheden langs gekomen. Als klap op de vuurpijl was het deze week ook voor de eerste keer dat mensen autoruiten moesten krabben.

En dat allemaal in het donker, het schemer, gauw wegwezen en dan maar liever een fijne winterdag met heldere en koude lucht. Ik zie er naar uit.