Een dag na gisteren

Zit een beetje in of met de naweeën van een onverwacht rare periode. Vermoedelijkvolgende week nog een gesprek over de toestand van de gemeente en dan hoop ik dat, ook door de carnaval en voorjaarsvakantie, de extra vergaderingen over dit punt weer afnemen. Het punt waarom het allemaal tot een uitbarsting kwam is nog steeds blijven liggen. Onze echte politieke vrienden accepteren dat niet en eisen excuses en reparaties van acties en beelden die zijn opgeroepen. Als je met zoveel woorden beschuldigd bent van liegen ( met andere woorden geformuleerd) dan moet er eerst maar eens een goed gesprek volgen. Dat zit vooralsnog niet in de pijplijn, dat is zowel begrijpelijk als ook jammer. Het wordt, ook daardoor, een spannend jaar, zeker als de verhoudingen zo blijven als ze nu zijn. Dan wordt het voor menigeen nog nagelbijten, op de tenen lopen, zenuwslopend, peentjes gezweet, etc.
Tenminste zijn de verhoudingen zichtbaar gemaakt, dat is de grootste winst. Er is een bewustzijn gecreëerd waarin duidelijk is gemaakt dat er opgelet wordt, op andere personen en partijen. Er worden geen “geintjes” meer getolereerd. Er is niet alleen door ons gepolariseerd, dat komt van meerdere kanten. Opletten dus.
Dit soort dingen kan zich op een gegeven moment ook tegen je keren of zoals een oud-collega zegt; in je gezicht exploderen. Daarom is het een spannende, maar ook zeer uitdagende tijd, die we tegemoet gaan. Ik verheug me erop.