Einde

Niet van deze Blog maar de Olympische Spelen zijn ten einde. Om er ook maar eens een woord aan te wijden. Het was een waar spektakel, mooie sport en mooie emoties. Het meest gelachen om de hockeyploeg,; ach die jongens kunnen er ook niets aan doen. De namen Roderick Weusthof en Billy Bakker zullen me nog lang bijblijven vrees ik. In het kader van alle ballen verzamelen hadden en hebben deze twee een reuzenvoorsprong. Een lachwekkende situatie waarin gisteren tijdens de afsluiting nog het tweetal herhaaldelijk in beeld werd gebracht.
Het werkte mij een beetje op de lachspieren en zo heb ik dubbel genoten van de hooockeeey heeren, de vrindjes van de vrindjes, helemaal goed.

Het was prachtig, ik hoef bij u niet alle sportherinneringen weer naar boven te brengen en ik heb er de afgelopen weken al wat over gezegd. Wij zijn een ander volk dan de Britten en dus kan een Olympische Spelen bij ons heel anders uitpakken. Voorlopig toch maar 2028 in beeld houden, als we ‘m een keer willen organiseren dan in 2028, een eeuw na de vorige Spelen in Amsterdam.

Dat alles terzijde, gister was de laatste uitzending van Londen Late Night, eerlijkheidshalve werd toegegeven dat het in de ochtend was opgenomen. Hierin een aantal coaches aan het woord waarin de oude van der Geest. Hij claimt dat nu investeren in sport over een aantal jaren geld gaat opleveren. Daarom overheid; nu investeren in topsport. Dat geld komt naar je terug. Hij zal gelijk hebben, de coach, het gaat alleen om de toon. De toon die, zoals u weet, de muziek maakt.

Hij brengt onder woorden wat anderen vinden, althans, volgens hemzelf.
Het had een beetje de wijdheid van de stamtafel, met een vooraf ingestudeerde riedel van argumenten. Tijdens dit gesprek hoorde ik hem herhalen wat hij al tijdens, een door hem belegde, persconferentie hoorde zeggen.
Benieuwd wat zo’n man dan stemt, er zijn weinig partijen te vinden die de sport als basis van de maatschappij zien en daarin zo zwaar willen investeren als de coach zich voorstelt. Misschien tijd voor een nieuwe club Cor? Voorstel voor een naam; Cor’s business, een betere is wellicht; ProCor.
Succes Cor, je bedoelt het goed maar een beetje media advies had deze Cor geen kwaad gedaan.
Vallen we nu in het zwarte gat na de spelen? Zelf denk ik van niet. Het is wel een lange en bijzondere sportzomer geweest, waarin geen verrassende winnaar van het EK voetbal, een winnaar van de Tour die de eerste Brit is die ‘m wint, en prachtige Spelen.

Als toetje gisteravond de start van de eredivisie die vast alweer een andere naam heeft. Een eredivisie die zich in de uitverkoop heeft gedaan en verkocht zal gaan worden aan Murdoch, Rupert van voren. Degene die blijkbaar nog steeds zaken mag doen. Had verwacht dat niemand, na het échec van The News of the World, nog zaken zou willen doen, maar ook hier zal het geld wel regeren.
Life goes on. Einde.