Fransje B.

Een tijdje heb ik me verwant gevoeld met Frans B., vanwege eenzelfde kwaal, naar ik dacht. Dat blijkt nu erg mee te vallen, en tot zover de veronderstelde relatie met Frans. Nu heb ik een verwantschap met een zekere Masson, wie? Jazeker, u leest het goed, Masson. U kent geen Masson, nou ik kende ook geen Masson, wel een Mason, Perry van voren maar Masson.

Masson is de naam van een andere nieuwe kwaal die mijn lijf teistert de laatste periode. U weet dacht ik vermoedde, nee te horen had gekregen; een poliep. Van een dokter gehoord, althans hij stelde zich zo voor en ik had geen reden te twijfelen. Een poliep, ja ma hoela. Andere dokter erbij, onder het mes en jawel Masson.

De dokter die het ons na een week mocht meedelen leek wel erg trots dat hij nu Masson was tegen gekomen. Hij straalde in ieder geval toen hij het vertelde, alsof hij een geheim over zichzelf had prijs gegeven. Onbedoeld en onbewust deed hij dat ook, eigenlijk. Hij heeft zelfs de gehele gemeenschap van pathologen op de hoogte gebracht of gaat dat nog doen. Onder de indruk van zijn ontdekking was hij, dat zelfs de het computerscherm 180 graden werd gedraaid. Waar het anders zo private scherm voor de neus van de dokter voorbehouden blijft konden wij, mijn eega sinds dertig jaar was mee, het koninkrijk van de dokter zelf zien.

Het klopte jawel, een tumortje van Masson, gelukkig volledig goedaardig, en met die boodschap werden alle menselijke trekken die de dokter prijs gaf, vergeven.