Gemoedsvoorspelling

Als er dan helemaal niets nieuws onder horizon is gaan we het hebben over het weer. Het weer is zo belangrijk dat het elke dag langskomt in het journaal. Dat het landelijke weerbureau zijn waarschuwingen in allerlei kleuren mag afgeven op de alle nationale nieuwsrubrieken. Dat nu op teletekst ook weer het volgende te lezen is; Het KNMI heeft in verband daarmee voor het hele land waarschuwingscode geel (gevaarlijk weer) afgegeven.

Nou dan weet ik het wel weer; vanavond komt het tot slecht weer en daarna onweer richting het KNMI. Die hebben het altijd fout, volgens het halve land althans.

Code geel geven ze af; ik voorspel u; in sommige delen van het land blijft het code groen ( niks aan de hand) en andere delen had het code oranje of misschien wel rood moeten zijn. Beide categorieën; de ene meer dan de ander, gaan klagen. Het KNMI zat er weer helemaal naast; hoe kan dat nou, moet daar geen onderzoek naar komen hoe het toch komt dat “ ze” altijd mis zitten.

Als er helemaal geen slecht weer komt, en dat kan misschien ook maar zo dan is de boot helemaal aan; deuren al gebarricadeerd, winkels eerder gesloten, personeel eerder naar huis, en ga zo maar door. Allemaal als voorbereiding op het slechte weer wat voorspeld was maar niet kwam. Al die maatregelen weer voor niets genomen en wie gaat dat betalen is de Hollandse vraag die erachteraan komt. Nu vraag ik; bent u ooit naar huis gestuurd omdat er misschien slecht weer aan kwam, zijn scholen gesloten gebleven vanwege het slechte weer. Nou misschien ooit maar dat is wel een poosje geleden want het staat niet in mijn geheugen gegrift. Gewoon doorgaan en doen of je gek bent, dat is eerder de Nederlandse mentaliteit, vrees ik met grote vreze.

We gaan maar afwachten en weer zien hoe deze storm ( in een glas water??) gaat aflopen. Met een knal en een sisser, denk ik.