Groen

Na een lange winter en een heel lang, koud voorjaar is het dan eindelijk zover. Je hoort struiken groeien, je ziet het gras groeien en dan, wat mij altijd het meeste gevoel van lente geeft, die prachtige kleuren groen.
Misschien is het u al eens opgevallen, ik ben meer van rood en blauw. Maar de kleuren groen in de vroege lente, als het blad net uitkomt en zoals vandaag, een lichte tint groen met het vocht van een heel rustig regenbuitje, bijna onbeschrijfelijk mooi.
Het gevoel hoort er natuurlijk ook bij, nieuwe start van het jaar. Gek genoeg is deze kalender, die van Paus Gregorius ( de dertiende?), een kalander die begint op 1 januari, in het donkerst der dagen van het jaar. Eerdere kalenders begonnen vaker op wat wij nu 1 april noemen en dat is goed te begrijpen. Hoewel niet zo heel gevoelig voor slecht weer ben ik toch weer een stuk opgemonterd als na een lange winter de zon zich van zijn goede kant laat zien. Het maakt dat je weer lekker zonder jas kunt lopen en lekker buiten kunt zitten. Dat doen we toch al veel minder sinds “het andere Klinkertje” en ik gestopt zijn met die heerlijke maar ook verderfelijke gewoonte die normalerwijs aangeduid wordt als roken. We missen dan toch veel buitenlucht, maar ja, daarvoor in de plaats het hele jaar frisse lucht zullen we maar denken