Gutte gut Rut(te) 1

Het is een beetje hoopgevend: Rutte begint af te geven op Links. Op de Socialisten wel te verstaan maar daaronder begreep hij de SP, Groen Links en de PvdA. Vervolgens nog door Buma van het CDA afgeschilderd als leeg( van je vrienden moet je het maar hebben) , en terecht hoor.
Als je de laatste periode ziet waar Rutte zich mee bezig houd, of juist niet, het loopt allemaal niet lekker. Dat hij nu afgeeft op Links toont zijn zwakte en de angst voor een groeiend Links. Als Links in Nederland zich beter wist te organiseren zou het politieke landschap er anders uitzien.
Zoals u weet zit op elk product een houdbaarheidsdatum, dat geldt voor producten maar dat geldt ook voor politici. Wat mij betreft geldt dat ook voor een andere, informele, bestuurslaag: de bestuurders. Van het Abp tot aan de lokale woningstichting; ze worden gevuld door een groep bestuurders die nogal navelstaren. Als ik een populist was zou ik zeggen: ze schuiven elkaar de baantjes en de bijbehorende vergoeding toe. Er zal vast onderzoek naar gedaan zijn maar het is zowel lokaal als landelijk een zelfde groep van mensen die dergelijke posten bezet. Zelf lijkt het me wijs om er paal en perk aan te stellen.
Bestuurders met tot wel 30 bijbaantjes, er zit ook een houdbaarheidsdatum op.
Ook deze zouden op een gegeven moment moeten aftreden zoals nu ook lijkt te gaan gebeuren met Mark Rutte, de verkiezingen nog doen en dan wegwezen.
Niet de nieuwe Heintje Rutte worden of de nieuwe Jan Peter Davids, nee dat niet doen.
Hij, die er nog steeds uitziet als de vleesgeworden Corps Bal, hij zou beter moeten weten, als ie behalve leeg ook maar niet dom is, het zal toch niet?