Gutte gut Rut(te) 2

Hij waarschuwt voor links en met name de PvdA. Daar moet Rutte vooral mee doorgaan, je zag het met Kok die waarschuwde voor Fortuyn; daar komt ellende van. Rutte raakt een beetje zelfingenomen, hij wil niet met…, ongeveer alle partijen, behalve het CDA. Dat is verrassend, want het CDA heeft gezegd; bij monde van Buma, dat zij ( het CDA) Links niet zullen steunen.
Waar zijn die 2 partijen op uit? Een nieuw minderheidskabinet met steun van D’66? Gaan we die richting op?
Niemand die het weet behalve het mannetje Pechtold uiteraard, maar ja; die weet alles. Dat D’66 zouden ze langzaam toch moeten omdopen in VVD light, met zulke standpunten zitten ze er niet ver naast.
Vanochtend lokaal campagne gevoerd, leuk. Mensen zijn over het algemeen weer vriendelijk naar ons toe, nieuwsgierig zelf. Dat is wel anders geweest. We hebben de wind mee en de sympathie van het grote publiek, dat is een verademing, heerlijk om na zo lange tijd weer met sympathie in het publieke domein verwelkomt te worden.
In het centrum kwam ik een huidige wethouder va de VVD tegen, zal zijn naam niet noemen, maar hij begon over de mogelijkheid van Paars.
Een reële mogelijkheid waarvan Gutte gut Rutte zei dat die optie wel heel ver weg is. de standpunten liggen teveel uiteen sinds Samson de ideologische veren weer actueel maakt.
Kijk, voor iemand die tot de linkse vleugel van de PvdA behoort klinkt dat als muziek; is het een stuk poëzie.”de ideologische veren zijn meer terug dan onder Kok en Bos”; fantastisch toch.

Rutte begrijpt blijkbaar niet dat politiek bedreven wordt vanuit een ideologie; die van hem is iets simpeler dan die van ons.
Woensdag aanstaande zijn er verkiezingen, zoals iedereen ben ik benieuwd hoe het gaat aflopen; met onze Partij en haar opmars, met de andere partijen en met het land; het moet wel anders, dat is zeker. Donderdag meer.