Hemelvaarten

Op de dag dat Nederland zich opwarmt om vanavond een Jackpot van 38 miljoen Euro te gaan uitdelen ben ik opgehouden te schroeven, boren en wat allemaal nog meer. Gisteren hebben het andere Klinkertje en ik een mooi autoritje gemaakt door de Betuwe waar, net als andere jaren, wij te laat waren voor de bloesem.
Het mocht de pret niet drukken want we hebben ons uitstekend vermaakt en een prachtige dag gehad, lekker even eruit en op plaatsen geweest waar wij nog nooit geweest waren of al heel lang geleden. Met het pontje over de Nederrijn bij Doornenburg – Pannerden. Dichtbij Tiel geweest en lange stukken langs de Rijn en de Waal gereden. Mooi is dat, en met lekker zonnig weer is alles even mooi. Zelfs de door ons verfoeide Kerncentrale in Dodewaard lag er mooi bij. In die buurt nog even van de dijk richting Waal gereden, eigenlijk voor een sanitaire stop maar het andere Klinkertje hoorde er allerlei bijzondere vogeltjes dus dat werd toch een verlengd bezoek.
Mooi was het en zo wil je de Hemelvaartdag wel doorbrengen kan ik u zeggen. Doordat we de jongste zouden oppikken in Rheden kwamen we vanuit Groessen en Westervoort rijdende over de IJsselbrug van het Velperbroekcicuit. Voor je kijkend en vooral naar rechts zie je nu weer goed het Veluwemassief wat voor je opdoemt, onze eigen bergmassief. Op de Veluwezoom aangekomen voelt het echt als thuiskomen, de afwisseling van weiland, water en bossen is wat onze streek zo speciaal maakt en waarom of we er zo van houden. Na een dagje door de Betuwe, ook mooi, voelde het echt als thuiskomen, en dat is misschien nog wel het mooiste van gisteren.