Honderd

Met een beetje plussen en minnen kom ik op honderd. Nee, lachebekken, niet mijn leeftijd maar aantal Blog’s wat ik in de laatste maanden geschreven heb. Sommigen draaien hun hand er niet voor om maar voor mij was het wel een hele overwinning, dat schrijven over wat je zo tegenkomt of wat een ander nu eens echt moet weten.
Van mij, van mijn omgeving of van de wereld, en dan hoe ik dat zie, bekijk, beleef, etc. Ja, toegegeven, aan de wereld ben ik nog niet zo toegekomen. Over politiek kan ik elke dag wel schrijven maar volgens mij wordt dat erg ééntonig. De kleur van de Blog bij voorbaat bepaald en daarom misschien minder interessant. Over politiek wordt al zoveel geschreven, ik zou dan eerder nog een site beginnen onder de titel; “voor wie niet van politiek houd”, of iets afgezaagder; “politiek voor beginners”.
In ieder geval niet hier; hier moet het ook nog een beetje gezellig blijven, jawel. Gezellig is een prachtig Nederlands woord wat in bijna geen andere taal goed is omgezet.
Gemutlich is toch wat anders, hauslich en heimisch ook, toch? De Engelsen doen hun best maar moeten dan toch kiezen uit tenminste drie woorden; homy, intimate en cosy waarvan het laatste het dichtst in de buurt komt van wat wij, Nederlanders, bedoelen met gezellig.
Dat is ook wat ik met deze Blog bedoel; ik kan met gemak even wat associëren en vervolgens wel weer op m’n punt terecht komen. Geen punt. Honderd dus, bijzonder; nou nee. Voor mij bijzonder; nou ja. Sta niet bekend als iemand met het hart op de tong, wat sceptisch tegenover mezelf en de wereld.
Relativiteit is een woord wat ik had kunnen bedenken ( tot op zekere hoogte dan) en zo is het ook met de eerste honderd want de discipline drijft mij voort en zegt dat die tweede en derde honderd er ook gaan komen. In mijn wereld is zoveel te beleven dat het jammer is u daarvan geen deelgenoot te maken en dat blij ik dus doen. De volgende honderd gaan we vieren, hoe weet ik nog niet, maar wellicht onderwerp voor een volgende Blog. Wat wel nieuw wordt is dat de lay-out enigszins gaat veranderen. Comic Sans MS is mijn favoriete lettertype, die ga ik gebruiken en de grootte maakt het waarschijnlijk wat beter leesbaar, voorbeeld; zie onder.
Altijd een beetje vernieuwen maar voorzichtig hè, dan breekt het lijntje niet.
Morgen nummer 101; waarover; nog geen idee. Dat is ook het leuke en spannende ervan; nooit weten wat er dan weer aan de hand is of waarover het dringend nodig is te schrijven.
Geert