Interbellum

Nadat ik u op 12 mei, waar blijft de tijd, liet weten dat ik voorlopig veel minder tijd zou hebben om te schrijven bleek dat meer dan de waarheid. Wat er allemaal in de tussentijd gebeurd is, zowel persoonlijk als in de buitenwereld kan ik onmogelijk nu snel alle informatie verwerken tot een paar blogs. Hoewel de verleiding groot is ga ik dat niet doen maar een paar hoogtepuntjes haal ik er wel uit. Allereerst onze verhuizing in het Eerbeekse; veel leuke en lieve kaarten gehad en een waardebon voor een lokaal bloemistenhuis. Hartverwarmend zijn alle aandacht en goed wensen die we hebben gehad. Min of meer zijn we ingericht en hebben we geen campinglife gevoel meer. Natuurlijk; er moet nog veel gebeuren aan ophangen van lampen, ventilator en andere zaken die onze aandacht nog moeten hebben. Nu zijn we van een redelijk groot huis naar een kleinere woning met veel minder bergruimte gegaan en dat betekent simpelweg keuzes maken. Ons huishouden is nog ingericht op een man of twaalf en dat kan, als voorbeeld, natuurlijk veel minder. En zo breken we ons af en toe nog het hoofd over van alles en nog wat; hoe gaan we dat doen of aanpakken, maar we komen er wel.

Wat mijn aandacht af en toe trok waren de Haagse toestanden die een raar maar voorspelbaar beeld lieten zien waarbij Dick Schoof als de spreekwoordelijke Kop van Jut diende, met name voor de man die hem er neerzette. Die heeft daar behoefte aan; iemand waartegen hij zich kan afzetten. Zijn lust en zijn leven is dat; anderen betichten van alles wat hem niet zint en vooral die anderen er de schuld van geven. Hoewel Timmermans veel weerwoord had vond ik de repliek die hij van Jetten kreeg het meest scherpe en juiste. Wordt het wat met dit kabinet? De bal kan raar rollen maar dit kabinet is geen lang leven beschoren als de dames en heren op deze manier met elkaar blijven omgaan. Het debat over de regeringsverklaring was een schoolvoorbeeld van een Poolse Landdag waar de Polen nog jaloers op zouden zijn. Meer chaos kun je niet creëren zoals nu gebeurd is. Wordt vervolgd.

Tot slot nog even over Biden; de man denkt nog steeds de beste kandidaat te zijn voor een nieuwe termijn als president van de USA. Zijn ongelofelijk zwakke optreden tijdens het eerste debat was fnuikend en ondermijnend voor zowel zijn positie als de huidige president maar ook en vooral de presidentskandidaat voor de Democraten. Iemand moet hem zeggen dat het zo niet gaat in plaats van om hem heen te gaan staan en te steunen. Niet meer doen en zo snel mogelijk met pensioen. Hebben ze nog een andere kandidaat; nee eigenlijk niet van het postuur van Biden maar ze hebben nog wel een enorme troef achter de hand. Als Michelle Obama zich zou kandideren hoeven ze geen verkiezingen meer te houden want die wint met ongelofelijk gemak. En dat is wat er zou moeten worden besloten op het aanstaande Democratisch proces, niet alleen voor de USA maar ook voor de rest van de wereld.