Jeroentje

Het Blogt weer lekker en mijn oudste meent dat ze daaraan kan afmeten hoe het met de gesteldheid van de oude is. Dat is misschien wel ten dele waar en het heeft allemaal te maken met deze zeer bijzondere periode in mijn/ons leven. Om nooit te vergeten maar dan anders.

Nu ben ik de halve finale in de Champions League aan het volgen tussen Bayern en Madrid. Nu heb ik al eens eerder laten weten dat wat mij betreft zowel Real Madrid als Barcelona per direct uit elke competitie genomen mogen worden. Volgens een artikel uit de Volkskrant uit 2012 hadden beide clubs op dat moment een schuld van elk 600 miljoen Euro. Nu heeft Real nog een speler gekocht van 100 miljoen en dus zal de schuld niet echt zijn terug gelopen. Schande, schande, echt waar. Deze clubs; en als we toch bezig zijn Atletico er ook maar bij; 500 miljoen schuld. Weg ermee.

De commentator van dienst; weer die Jeroen Grueter, geen woord over deze clubs en hoe zij er financieel voorstaan. Nee, dat Bayern in dat zelfde jaar; 2012 een bescheiden winstje maakt van 11 miljoen euro blijft onvermeld. Belangrijk dat geld? Ja, dat vind ik wel want deze clubs kopen talenten weg met geld wat ze niet hebben en nooit zullen hebben. Dat is de grote schande die erin zit. Een man als Bale voor 100 miljoen kopen omdat geen enkele andere club dat kan betalen; ook Real niet. Dat maakt de competitie vals en vervalst. Dat stoort me mateloos aan de manier waarop daar mee om gegaan wordt.Er is een Spaans Staatsprogramma op gezet om de belastingschulden van de Spaanse clubs te verminderen in een periode van zes jaar; schuld 700 miljoen.

Totale schuld van de Spaanse clubs in dat jaar 3,53 Euro.

Voorlopig is dat het eind van dit verhaal, ik had u er al eens eerder gewezen maar nu stoor ik me weer mateloos zowel aan Real als club en aan Grueter die alles maar weer klakkeloos overneemt en geen enkel kritisch geluid laat horen. Dat geldt overigens ook voor de commentatoren in de studio, hersenloos, echt waar. Wat zijn er toch domme mensen op de wereld. Misschien allemaal weer erg onvervalst plat beschreven door mij en had ik wat nuances moeten aanbrengen maar ik doe het niet, ik blijf bij mijn driewerf schande.