Jim Groce

Voor de You-Tube gebruikers een gewoon patroon, als je een artiest intypt die je eens wil zien komt er aan de zijkant een balk met muziek van dezelfde of verwante artiesten. Die balk is soms de entree tot memory lane, tot nostalgie op goed Nederlands. Zo kwam ik bij het zoeken naar een passende clip van James Taylor op de zijbalk Carly Simon( You’re so vain) tegen, niet verwonderlijk in het licht van de biografie van James Taylor. Ook in de betreffende balk te vinden Jim Groce ( 1943 – 1973). Tijdens de feestdagen kwam er een reportage over Ingrid Groce langs tijdens de afgelopen Top 2000 uitzendingen.
Mijn eega sinds meer dan dertig jaar en ik vonden haar maar eng, een veel te oud meisje dat zich niet meer thuis voelt in haar tijd. Maar goed, Jim dus; toch even lekker draaien en even lezen over Jim Groce waarvan Time in a bottle een onvergetelijk nummer is. Ben vooral dol op de eerste loopjes van het nummer, een fantastische sfeer wist hij hiermee op te roepen, want Jim is allang niet meer onder ons. Hij heeft wel een zoon die een geweldig sing-a-songwriter wordt genoemd en in ieder geval succesvol. Dat zal wel maar na een paar nummers geluisterd te hebben dacht ik een zich herhalende plaat te ontdekken. Heel erg jazz, één van de weinige muziekstromingen waar ik heel erg weinig waardering voor kan opbrengen. Veel te weinig Americana, voor mij geen succes dus. In ieder geval geen opvolger van zijn vader, niet met zijn liedjes en zeker niet met het timbre van zijn stem. Waar Jim een warm en vol geluid heeft is A.J. nogal dunnetjes, en op eigen titel voeg ik er makkelijk, aan toe. Niet mijn stijl,niet mijn stem en omdat ik meer met vrouwenstemmen heb dan met mannenstemmen ( in het algemeen dan) afgevoerd van mijn niet bestaande lijst met favorieten. Toch lekker even weer te luisteren naar een paar nummers van Jim. Mooi werk en wat jammer, wat jammer, hij is in 1973 overleden bij een vliegtuigongeluk, shit happens; that’s life, zullen we maar denken.


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )