Joehoe

Het is zaterdagochtend en ik wacht tot de rijs van het deeg goed gaat zodat we over een uurtje kunnen spreken van brood. Het is zo’n moment dat je even met je handen in ( in mijn geval, het spreekwoordelijke) haar zit. Even een moment niets te doen en wachten op wat komen gaat. Dat mag ook wel weer eens even. Een moment van stil staan en even kunnen overdenken, daar neem ik te weinig tijd voor, de waan van de dag regeert als ik niet oppas. Van dag tot dag gebeuren er allerlei zaken waar je soms wel en soms helemaal niet op zit te wachten. Gisteren weer eens de benenwagen gepakt en heerlijk een stuk door de aangeharkte natuur van de Loenermark gewandeld. Het valt op dat er veel verschil zit in het onderhoud van de verschillende natuurorganisaties. Het natuurgebied gisteren is in beheer bij het Gelders Landschap terwijl we meestal wandelen in de terreinen van Staatbosbeheer of Natuurmonumenten. Dat heeft een andere manier van beheer waardoor het soms wat parkachtiger overkomt, meer dan bij Natuurmonumenten of Staatbosbeheer het geval is.

De natuur is overigens ook online te volgen via allerlei webcams, om mensen te betrekken, bewust te maken, de mogelijkheid te geven om natuur in de huiskamer te zien en te ondergaan. Het beste is toch om er zelf op uit te gaan, en zo dus ook gisteren. Geen mooi weer, helemaal niet maar wel even op andere gedachten, even lekker eruit en even goed bewegen want een paar bultjes hebben we nog wel beklommen, soms is dat bewust, doemen ze als het ware voor je op, soms heel onbewust en gat het heel geleidelijk. Dat gevoel in je benen als je uiteindelijk weer in de auto plaats neemt en je benen/ spieren zich weer wat ontspannen.

Voldaan is de beste omschrijving voor dat gevoel. Waarom dan toch (te) weinig wandelen? Hoewel we redelijk over onze eigen agenda kunnen beschikken kan dat soms ook niet, erg? Nou nee maar als je zo aan de wandel bent heb je de rust je dat jezelf af te vragen, en goede antwoorden zijn er niet. Gelukkig is een wat rustiger week in het verschiet en ik hoor zojuist dat de Oehoe jongen al wat groter worden. Dat gaan we even met eigen ogen bekijken, woensdag a.s. zijn we voor niemand bereikbaar, u weet waarom.