Kansas

Mijn eega sinds dertig jaar is op het moment bezig met muziek, een beetje bij elkaar aan het zoeken war ze mooi vind. Dan ontstaat er een soort jukebox op haar site met de muziek, en soms de bijbehorende filmpjes. Leuk natuurlijk maar bij al dat zoeken komt er ook veel herkenbare muziek langs. Oude stukken van Genesis, uiteraard zou ik bijna zeggen. Stukken van Peter Gabriel, uiteraard zou ik bijna zeggen. Ook een aantal stukken die ik zelf wel intrigerend vind en die bij de vraag losmaken; hoe kan het?
Waarom is een band als Metallica die wij, in onze hopeloos ouderwetse indeling van muziek, indelen bij de heavy-metal bands, zo bekend geworden met een ballad. Zo noem ik hun bekendste; Nothing else matters toch maar een ballad ondanks een stevig stukje. Dan het overbekende Dust in the Wind van Kansas. Van origine een rockband, en nog still going strong. Hun bekendste werkje is een die ballad, hoe komt dat toch.
Om u eerlijk te zeggen; ik heb ook geen idee maar wel een mooi kapstok om u er nog eens mee te verrassen; Kansas, dust in the wind, wat mij betreft één van de mooiste ballads ooit. In deze video in een mooie live uitvoering, met strijkers, jawel!


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )