Kerstdiner

Foei, wat een sport deze weken op televisie, zo voegt mijn andere Klinkertje mij toe. Het klopt ook wel, het is heel veel. Wk’s vliegen je om de oren; wielrennen, zwemmen, voetbal voor vrouwen en nu weer atletiek. Zelf had ik op een rustige periode ingezet want er is vier weken geen Formule 1. Dat geeft ook altijd wel een beetje rust in de planningen. Nu ging het niet op, het ging maar door en maar door; alle sportactiviteiten. Tussendoor af en toe gewandeld en deze week is ook weer een bijzondere. Behalve dat het andere Klinkertje Route 66 kiest gaan we ook nog van alles anders doen. Onze kleinkinderen, althans twee ervan, hebben deze week nog vakantie en komen dan nog een dag bij ons. Verder hebben we zelf nog wat plannen want deze week lijkt wel de laatste mooie week te worden, vooralsnog dan. Datmoet je wel met een korrel zout nemen tegenwoordig want de weersverwachtingen worden nogal snel bijgesteld. Wij gaan er in ieder geval van proberen te genieten, zo hebben we ons voorgenomen. Dat de tijd van je weg accelereert is duidelijk want zowel de vakantieperiode als de zomer zijn weer voorbij gevlogen. Zelfs voor ons, en al hebben we geen vakantie gehad, in de zin van weg, toch ging het weer snel voorbij. Voor we het weten zitten we weer aan het Kerstdiner en de oliebollen.

Even nog wat anders; Omtzigt gaat toch een nieuwe partij beginnen, dat zal op rechts, maar ook op links, een stevige aardverschuiving gaan geven. Het politieke landschap zou, zo kort voor de verkiezingen weleens aardig opgeschud kunnen worden. Voor de zomer stond hij in sommige peilingen op 46 zetels, dat is echt wel substantieel. Of het in de praktijk ook zo uitpakt zullen we afwachten. Straks in de verkiezingsdebatten moet nog maar blijken of Omtzigt overeind blijft. Een goed Kamerlid maar als debater heb ik hem minder hoog zitten. We gaan het afwachten hoe dit gaat uitpakken. Inde beschrijvingen van links naar rechts is hij natuurlijk rechts maar ik zou denken; fatsoenlijk rechts. Hij hoort niet bij de vele schreeuwers op rechts, en hopelijk blijft dat zo.

Nog een ander dingetje; afgelopen week waren we even boodschappen doen, en door de vakantieperiode staat de elektrische koelbox op de achterbank van de auto. Stekker erin voor de gekoelde waren die we hadden gekocht. Thuis uitgepakt en door de drukte, de warmte en de vermoeidheid vergetend e stekker er weer uit te halen. De volgende dag had de wagen dus geen jus meer in de accu. Wegenwacht erbij; janog 2 volt. Daarvan slaat de motor niet meer aan. Goed; accu weer op sterkte gebracht en starten. Dat ging verder goed, de hele dag eigenlijk wel, en op advies van de wegenwacht een flink stuk gereden. De volgende dag; voor de grap, zoals ik veel vaker doe; de sleutel ingedrukt en voilà; opeens doet de afstandsbediening het weer. Dat is vreemd; na vier of vijf jaar afwezigheid doet de afstandsbediening het. Hè, dat is wel heel raar. Goed; sleutel in het contact en starten en doet ie het niet. Komt wel rond; de startmotor maar niet starten. Melding op het schermpje dat er een systeem fout motor is. Nog een keer proberen en jawel, hij start gewoon. Zo zijn we dus nu al een aantal dagen bezig om uit te vinden wat er aan de hand is en de oplossing, vooralsnog, is de sleutel snel doordraaien en starten. Niet het systeem checken en dan pas starten, in 1 keer door en hij doet het, tot nu toe. De motor loopt ook beter en hoe dat kan; geen idee maar het is zo. Er zal wel een nieuwe accu in moeten maar dat laat ik graag aan de specialisten over waarvan ik hoop dat ze binnenkort tijd hebben ernaar te kijken.