Kersten’s Molentje

Het is een drukke week geweest, de afgelopen week. Van alles en iedereen ontmoet en dingen gedaan die soms bij de routine horen ( ziekenhuis) en soms buiten de normale orde. Op een avond, ook deze week, was het andere Klinkertje na mijn schoonheidsslaapje bezig met muziekvideo’s op de telefoon. Voor het gemak zal ik maar zeggen onze muziek, Genesis, Peter Gabriel, Neil Young, Sinead O’ Connor en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu hebben we een vrij nieuwe televisie en de vorige werd door de fabrikant niet meer softwarematig bij gehouden en na bezwaren kregen we ter compensatie een Chromecast toegestuurd. Een mooi ding zo’n Chromecast die van alles, via het apparaatje achter je televisie, op je beeldscherm kan toveren. Een mooie uitvinding is het, die meestal geweldig werkt, soms, en vooral bij de F1 races, wil hij nogal wat tijd nodig hebben om te bufferen en de televisie van een scherp beeld te voorzien. Maar goed, wel mooie uitvinding die je mooi kan gebruiken om vanaf je telefoon muziekvideo’s te spelen, casten heet het dan. Iets wat we ook de hele rest van de avond hebben gedaan, niets gekeken op televisie en wat heerlijk. Van Sinead tot Eddie Vedder en een prachtige video van Neil Young gezien op zo’n luchtorgel waarbij de trappers de hele tijd moet bedienen om er muziek uit te krijgen. Voor de liefhebber ; https://youtu.be/NOMaqe0LOmo?si=bqMLrPUCeXlKFfnc

Verder deze week een paar keer voorzichtig gewandeld en zo zijn we behalve om de Loenense sprengenkoppen ook bij Kersten’s Molentje geweest. De Gravinnebeek heet de beek officieel en het molentje slaat op een watervalletje waar vroeger de molen moet hebben gestaan. Kersten slaat op de laatste molenaar van deze papiermolen. De Gravinnebeek en daarmee het watervalletje heeft heel lang stil gestaan en is nu, dankzij heel hard, kundig en volhardend werk na een kleine zes weer gaan lopen. Geholpen door het natte weer van de afgelopen tijd is hij nog sneller gaan stromen. Dat moest ik natuurlijk wel met eigen ogen aanschouwen. Verder levert de sprengekop zoveel water dat het nu doorloopt tot aan de Eerbeekse beek, heel bijzonder want ik kan me nauwelijks herinneren dat het water over het watervalletje stroomde laat staan dat het water de Eerbeekse beek bereikte.


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )