Keuzes

Al vaker heb ik met u over keuzes maken gesproken, reden om dat nu te doen is de inconsequentie die ik mezelf nu toedicht. Nu roep ik u al een aantal dagen op om te gaan stemmen voor de Top 2000, sta ik onder de douche, luister naar muziek en bam…. Opeens besef ik dat de muziek waar ik nu naar luister op 3 nummers na niet in de lijst sta die ik voorgedragen heb voor mijn persoonlijke Top 2000.
Op de eifoon staat een muziekprogramaatje en heel graag, onder de douche staat de muziek op de achtergrond. Vroeger al eens geprobeerd met een doucheradio maar nu dus anders. Op die eifoon heb ik drie afspeellijsten; an evening with the Chicks, een afspeellijst met de naam Mix en een afspeellijst met de naam Mooi. U raad natuurlijk welke lijst ik dan afspeel. Een mooie 27 nummers zijn het waarvan ik er slechts drie heb genomineerd in de Top 2000.
Die nummers die ik mooi noem, ja dat komt u na zaterdag aan de weet als de stemming dicht is en de lijst bekend gaat worden. Dan zal ik u kennis laten maken met mijn “twisted world”.
Bij het invullen van de lijst had ik eigenlijk zo de lijst Mooi over moeten nemen maar ik deed het niet. Dat komt soms ook door de tijd, de stemming, de plek waar je bent ( auto) en je gezelschap. Mooi is natuurlijk wel een tijdloze productie als Meccano, het nummer is Hijo de la Luna en dan liefst in de live versie. Daarvan kwamen er bij toeval één tegen bij het surfen, fantastisch mooi. Of een nummer als “der Weg” van mijn favoriete Deutscher, samen met Michael Schumacher, is Herbert Grönemeyer. Gepassioneerd muzikant en acteur met een persoonlijke geschiedenis, dat lijkt wel nodig te zijn om mooie dingen te kunnen maken. Der Weg is al herhaaldelijk gecoverd, ook door iemand als Guus Meeuwis. Het is echter Herbert’s geschiedenis en dat hoor je.
Tot slot van deze Blog krijgt u een filmpje die Herbert na een periode van vijf jaar stilte, rouw en herpakken, ziet optreden voor groot publiek, heel mooi in zijn context.
Daar kom ik dan aan met mijn keuzes, waarvan ik nog meld dat het in mijn lijst een gemis is dat een vrouw als Enya niet voorkomt. Onbetaalbaar in en met Clannad waarvan Harry’s Game een mooi hoogtepunt is, onnavolgbaar. Het tweede filmpje is dus Clannad
Als ik er zo over nadenk heb ik nu en dan weer dom en gemakzuchtig geopereerd in de keuzes, dat wil ik niet, zo moet het niet; ik eis nu al herverkiezing!!


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )