Komkommertijd

Vandaag is 3 augustus, mooie dag, niets mis mee. Gisteren geen record qua warmte gehaald in Nederland en de zomerperiode begint langzaam vat te krijgen. Het is inmiddels rustiger qua telefoontjes en vooral de email begint wat stil te vallen. Allerlei berichten bereiken me nog wel zoals de nieuwsbrieven die, zo vermoed ik, voor het grootste deel al voor d vakantie gereed waren. De grootste mailers zijn nu toch echt weg en dat maakt dat de teller, die anders tussen de dertig en veertig hangt ( mailtjes per dag) nu zakt tot onder de twintig en soms nog verder daaronder.
Dat geeft nu ook het echte zomergevoel, niet elk moment op van alles moeten, of willen, reageren. Even hoeft het niet en dat is heerlijk, het is ook bijna te warm om achter een laptop te huizen zoals het voor elke activiteit te warm is. Behalve voor autorijden dan en dat hebben het andere Klinkertje en ik gisteren gedaan. Gewoon een stukje door de omgeving gereden om dicht bij de airco te zitten. Niet slim want je moet er ook weer uit aar voor het moment was het lekker. Bovendien moesten er af en toe foto’s genomen worden en dan moet het raam ook een naar beneden en bereikte ons een golf van onuitstaanbare hitte in de auto. Eventjes open dat raam dus, snel weer dicht en verder rijden.
Daar moet u vast het nodige van vinden, in de trend van; zóóóó, die Klinkertjes toch; met de auto er op uit om af te koelen, schande, slecht voor het milieu, etc. Ja, gooi het er maar uit maar mopper niet teveel, daar krijgt u het te warm van.
Deze periode staat ook wel bekend als de komkommertijd, wat het nieuws aangaat. Behalve de wolf en daarmee de afgang en aftocht van een VVD Kamerlid is er bijvoorbeeld geen poema gesignaleerd op de Veluwe of zijn er andere komkommermeldingen geweest. Dat hoort wel bij deze tijd, maar dit jaar nog niet, het komkommert nog niet best in 2013, misschien volgend jaar beter.