Kraamkamer

“Als je het leuk vind, kom dan langs” zei een dame die ik persoonlijk hoog heb zitten, deze week. Nu is het vooral het andere Klinkertje die ik er een enorm plezier mee doe. Die dat geweldig vind, deze onverwachte kant, een hobby die ik niet bij deze vrouw verwacht had. Wij kennen haar sinds 2009 toen ze de ploeg rondom de partijcampagne kwam versterken. Een fijn mens, een goeie luisteraar en een mens met een warm hart voor dieren, zo blijkt nu nog mee dan anders.

Dus togen we vanmiddag naar het buitengebied van onze gemeente en bevond ik me, na een rondleiding, kopje koffie en een praatje, ineens in de kraamkamer, het hart van de hobby van deze dame en haar echtgenoot.

Ze kweken een aantal soorten papegaaien van de grote soort die Ara’s worden genoemd. Imposante en hele mooie, en mooi gekleurde, vogels. Een aantal in hun soort bedreigde vogels worden hier mede voor uitsterven bewaard. Dat gebeurd zoveel mogelijk natuurlijk maar soms moet het wat kunstmatiger en worden eieren uitgebroed in de machine. Het opkweken van de vogels gebeurd dan in deze kraamkamer die verwarmd, gekoeld, bevochtigd etc. wordt. Met een aandacht voor deze baby vogels die je sommige mensenkinderen ook zou gunnen. Wat een toewijding en wat mooi. Een gave. en bij tijd en wijle, zeer tijdrovende hobby, want dat is het.

Het is heel gek hoe je soms direct kunt voelen dat een goed hart op de goede plek zit bij een ander mens. Dat gevoel was er al in 2009 en werd vanmiddag nog maar eens meer dan bevestigd werd. Hier gaan we vaker komen is een conclusie die we trekken op de terugweg, helemaal niet erg maar erg leuk.