Lekker dagje

De lekkere dagen waren de laatste tijd vooral de dagen dat we gingen wandelen, zo lekker de hei op en genieten. Vandaag hadden we kunnen gaan maar toch maar even niet. Eerst vanochtend de oudste met haar heren gehad, en even naar mijn moeder geweest met het hele spul. Daar waren ook de huishoudelijke hulp en even later komt nog iemand binnen die we voor het gemak maar even Anneke 2 noemen. Nu weet ik wel dat in de agrarische wereld aanduidingen op die manier verwijzen naar een bepaalde koe, zo is dat hier zeker niet bedoelt.
Vol huisje van ma dus maar wel even gezellig en leuk voor de anderen om de heren “live” te zien in plaats van de mooie foto’s, ook deze week weer.
Daarna thuis even gegeten en onder de indruk zijnde van de weerberichten aan de slag. Het gaat namelijk behoorlijk vriezen deze week, zo is de voorspelling althans.
Mijn eega sinds dertig jaar in de tuin en met name de vijver moest winterklaar gemaakt worden. Zelf even de buitenkraan uitzetten, water aftappen en als dan toch het schap leeg is ook even de afvoer leeg gemaakt, die kolkt de laatste tijd nogal. Het kan allemaal in een moeite door. Als laatste nog onze voorraadkast even op de kop, oude spullen eruit en de nieuwe hergeherschikt. Het gevaar van opruimen bij uw schrijver is dat de boel wel enorm verplaatst wordt maar er uiteindelijk niets is opgeruimd.
Nog even naar de winkel en daar hadden ze een aanbieding met buitenlampjes. Nu moet u weten dat wij het hele jaar door Kerstverlichting in onze tuin hebben en dit is een net met 180 led lampjes. Uiteindelijk gaan er altijd in de loop van de tijd zoveel stuk dat er bijna geen licht meer vanaf komt. Aanbieding, meenemen en omdat we toch zo lekker bezig zijn vandaag ook snel opgehangen. U weet dat haastige spoed zelden goed is maar alle andere verlichting brand nog en de stoppen zijn er niet uit geslagen dus ik vermoed dat zo dat het goed komt. Fijne dag verder.