Lekker Zondagje

In principe elke zondag koffie drinken bij ma, en voorheen pa en ma. Sinds ze in onze buurt wonen, nu dus ook de hunne, doen we dat. Vandaag een niet. “Zullen we anders een eindje rijden” vroeg het andere Klinkertje vanochtend. Nou, dat kunnen we eigenlijk best doen, even bij het hoge water kijken. Zal ze wel even bellen, even horen of ze zin heeft en geen ander bezoek krijgt.
Nou nee hoor, ze verwachtte niemand en ja, leuk.
Dus stonden we een uurtje later voor haar huisje geparkeerd, klaar om in te laden.
In de tractor die wij veewee noemen.
Eerst maar eens door het Soerense Broek om onze weg te vervolgen naar het Bronkhorster veer. In ieder geval, tot hoever we konden komen. Wat een water in de IJssel om deze tijd van het jaar, uitzonderlijk.
Sinds het gemaal er is gebeurde dat niet meer maar vroeger zo meldde de achterbank. Vroeger stond alles veel vaker, en ook veel ver richting Brummen, onder water.
Door Cortenoever en langs de wasserij in de Zutphense Hoven, weer langs de IJssel. Via de Voorsteklei naar de Wilpse klei gereden en daar nog weer een nieuw weggetje ontdekt, mooi. En jawel de eerste, door ons gespotte grutto’s, langs de IJssel bij Deventer. Mooie vogels hoor.
Terug richting de Wilpse Klei hebben we koffie gedronken in het museumcafé van mijn oud-collega. ” de Kribbe” heet de gelegenheid en, dat lijkt wel christelijk, is het commentaar vanaf de achterbank.
Maar lekkere koffie, een goed toilet en een mooi stuk biologisch appelgebak werd ons deel.
Heerlijk was het en onze weg vervolgend zijn we via Klarenbeek, Lieren en Hoenderlo weer richting ons eigen dorp gereden.
Mooi tochtje en genoten van zo’n afwisselend landschap in een straal van twintig kilometer, wat wonen we hier toch mooi.
Wat missen mensen die in de betonsteden in het Westen wonen veel.
De Veluwe is al jaren lang één van de populaire binnenlandse vakantiebestemmingen, en vinden we a een rit als vandaag, zeer terecht.

IJssel bij Wilp