Lekker

Vanmorgen weer voor de broodnodige actie naar de Cardio Fit geweest. Lekker is dat, stuk fietsen ( naar nergens), hardlopen (naar nergens) en mezelf afbeulend op de crosstrainer. Waarvoor toch vraag ik mezelf nu en dan af. Als er gewandeld wordt start je op een punt en kom je via een rondje terug bij bij de start omdat de auto meestal het startpunt is. Je maakt van alles mee, ziet van alles, hoort van alles, je zintuigen worden in werking gezet. Behalve lekker is het ook verfrissend, je kop leeg maken met een beetje mazzel.
Tijdens mijn 10 minuten op de crosstrainer was ik me aan het afvragen waarom het in deze setting wat afstompend is. Je voelt je er achteraf wel lekker bij maar tijdens de oefeningen is het allemaal niet zo spannend. Daarom duren 10 minuten wandelen ook veel langer op de loopband dan in het echt, het echt is dan in de natuur. In ons geval is dat meestal de afwisseling van bos en hei, heerlijk.
Dat zo overdenkende op die crosstrainer kwam een begeleidende fysio jongen erbij staan en ik meldde hem dat. Dat het soms zo saai is en dat er toch technieken te verzinnen moesten zijn om dat te verbeteren. Het schijnt zo te zijn dat in de luxe sportscholen op de loopband al een televisie(tje) gemonteerd is waardoor je tijdens het lopen afleiding bij de tv kan vinden. Het is een begin begon ik tegen de fysio jongen maar hij gaf niet thuis. Aan de staande apparaten te zien zijn ze nog lang niet afgeschreven, dat gaat nog wel even duren, vrees ik. Tegen het fysio meisje ook hetzelfde nog eens verhaalt maar had eigenlijk geen tijd want te kampen met de nieuwe ziekte, iets wat elke werkende zo langzaam de neus uitkomt; administratie. Binnenkort hadden ze audit van een zorgverzekeraar en dus moest de administratieve boel op orde. Er moesten nogal wat punten op de i’s gezet worden. Bekend verhaal lijkt me. Als je de administratie maar op orde hebt ben je al heel wat, heb je 70% van je inkomen veilig gesteld. Het is wel begrijpelijk maar een overblijfsel uit de tijd dat alles beheersbaar moest zijn.
Maakbaar ja, beheersbaar bijna nee.