Lelijk blauw wordt nooit mooi

Gister genoten van het nieuwe gemeentehuis in deze gemeente. Nadat de vorige keren telkens het licht uit, hetgeen nu niet meer gebeurde, was het gisteren mooi weer. Dat was te merken want het geen aangename atmosfeer en dat is een eufemisme. Geen frisse ruimte om goed te kunnen vergaderen zo merken we nu. Het was al snel benauwd nadat we met een tiental mensen in die ruimte verzameld waren was de lucht te snijden. Niet van de spanning maar van warmte, benauwdheid kortom, het was er niet prettig meer te verblijven.
Degenen die mijn geschiedenis een beetje gevolgd hebben kunnen zich wellicht een reactie voorstellen want ik krijg het altijd al benauwd als ik over het ding moet hebben. Dat doe ik niet graag, niet omdat ik het project zo geweldig geslaagd vind maar daar liggen andere redenen aan ten grondslag. Dat drukt dan ineens zwaar als het je in het pand ook nog gaat tegenzitten. Overigens was ik niet de enige die het benauwd had in de vergaderruimte dus wees gerust.
Hoewel de meningen uiteen lopen over geslaagd of niet is dat niet het punt. Daar ging het niet om. Het ging om de plek en de uitvoering. Dus mag het nu mooi zijn of niet, het is niet belangrijk. Het mag binnen het budget zijn of niet, het is niet belangrijk. Belangrijk is dat er keuzes voor en na de laatste verkiezingen gemaakt zijn door anderen, die zich logenstraffen voor er weer nieuwe verkiezingen zijn.
In een gemeente die politiek altijd nog tot op het bot verdeelt is, in een gemeente die het mooie Rood heeft laten vervangen door het lelijke blauw van die club waar ” ze” het mee in Den Haag doen.
Ik zit nu lekker buiten maar krijg het opeens benauwd.