Met het oog op gisteren

Daar kwam hij langs ons heen lopen, onverwacht, onaangekondigt en omringd door van alles en iedereen. Koning Willem Alexander ( de 1e?), lopend op een bepaalde manier die gezag moet uitstralen. Dat valt nog niet mee maar hij doet zijn best.
Hoe het begon:

Eergisteren telefoon, de woordvoerder van Staatsbosbeheer meldde zich. Of we ons woensdag om 12 u konden melden bij de receptie van het ministerie van Economische Zaken. Daar zou de prijsuitreiking plaats vinden van de Prachtplekken waarover ik u al eerder berichtte.
Het andere Klinkertje en ik dus in de auto naar Den Haag richting het ministerie en u kent ons, op tijd daar, om niet te zeggen, veel te vroeg.
Het binnenplein van het gebouw dient ook als parkeerplaats en in tevens de plek van de hoofdingang. geparkeerd stond een verlengde Volvo met een AA nummer. Wij naar binnen. Drie kwartier voor aanvang waren we aanwezig en één van de vier dienstdoende receptionistes keek ons enigszins zuinig aan, gaf een pasje aan het andere Klinkertje en verwees ons naar een zitje in de hal. Daar aangekomen viel het ons wel op dat er veel chauffeurs/ bewakers/bodes rond liepen. Na 10 minuten werd het erg druk bij de in- tevens uitgang en daar kwam Willem. We hebben hem even goed aan gekeken en waren daarna in dubio, foto of niet. Toch maar niet zo dachten wij.
Leuk dat wij te vroeg waren, zo is onze conclusie. Morgen verder over de prijsuitreiking.