Moody’s

Begrijpt u hoe dat werkt? Ik eigenlijk niet. Nederland was met Luxemburg en Duitsland triple A, wat zoiets betekent als meest betrouwbaar. Nu opeens lijkt het wel of heel Europa moet worden afgewaardeerd. Mijn eega sinds dertig jaar heeft weer eens een mooie verklaring. Beiden hebben we niets met de financiële wereld, geen obligaties, aandelen etc. zijn onze wereld. Daarom geldt misschien juist wel de boerenwijsheid.
Wijsheid één: Amerika wil Europa onderwerpen. Daarom is het de bedoeling dat we in Amerika duur geld gaan lenen. Daarvoor moeten we eerst aan de spreekwoordelijke bedelstaf en de drie bedrijven die daarvoor zorgen: juist. S&P, Moody’s en Fitch .
Wijsheid twee: in Europa crisis al na de crisis in Amerika, hoe staat het daar eigenlijk met de crisis? Die hebben geen crisis meer, die hebben ze geëxporteerd naar Europa om nu tegen ons te zeggen dat we de boel niet goed op orde hebben, grapjassen.
Wijsheid drie; trek je nergens iets van aan want het komt er altijd op neer dat het in de Nederland slecht gaat, ook op het moment van een begrotingsoverschot worden er nog vingertjes geheven. Het kan zo weer minder worden, dus; “geen cent teveel hoor” ( aldus Zeeuws meisje in een reclame voor boter met dezelfde naam).
Die Zeeuws meisjes mentaliteit; is dat geëxporteerd naar Amerika. Dan blijft over de vraag; wie gaat er verkleed als de