Mooi weer

Dat mag ook weleens gezegd na alle narigheid van de laatste tijd. Plaatselijk is het mooi weer en we genieten ervan. In andere delen van Europa is het weer een stuk minder, in ieder geval de gevolgen van eerder slecht weer vertalen zich in heel veel water door de rivieren. In Duitsland stijgt de Elbe nog steeds en ook elders is of wordt het een ramp.
Gisteren hebben we het er een paar keer over gehad en zie dan komt er een soort van collectief geheugen op gang. Opeens waren we weer met de gedachten bij een zwaar verregende vakantie in het Odenwald in Duitsland.
Daar in de buurt bezochten we een klein stadje en o, ja; hoe heette dat stadje ook alweer? Dezelfde vraag kreeg ik zowel van het andere Klinkertje als van onze jongste. Nu geef ik toe, voor sommige dingen heb ik een geheugen als een vergiet, voor andere weer helemaal niet. Dat komt omdat het blijkbaar toch indrukwekkend is geweest wat we daar te zien hebben gekregen. Op een gebouw langs de rivier was een waterstand aan gegeven van een vorige overstroming en dat was echt hoog. Helaas hebben we de foto’s niet meer en nooit gehad ook want wat een vervelende vakantie. Eberbach heette het plaatsje trouwens en dat was wel echt een mooi stadje met een klooster in het centrum. Leuk centrum met veel oude, mooi gerestaureerde gebouwen. Vanuit de rand van het centrum, waar de markeringslijn op de muur was geschilderd keek je op een rivier die eigenlijk veel breder was dan bij die stad zou passen. Onberekenbaar was ie dus die rivier, de Neckar. Maar dit jaar schijnt het mee te vallen. Net als in Zutphen de kade wordt afgesloten voor parkerende auto’s, zo doen ze dat ook in Eberbach. Keine weitere drohung, nou dat is mooi voor die mensen daar. Broodjes bakken kunnen ze niet in die regio, daarover berichtte ik u al eens. Het weer was toen ook al niet om ver naar huis te schrijven. Op zijn Hollands natuurlijk toch het beste ervan gemaakt.