Napraat

Toch maar even nog; even afzeiken, effe nöhlen, even achteraf gelijk zoeken en hebben natuurlijk. Het is beroerd natuurlijk maar niet onlogisch als je de wedstrijden gezien hebt. Als je de voorbereidingswedstrijden hebt gezien en de nonchalance waarmee de verloren wedstrijden werden verklaard is het nu logisch. Het verloop van toernooi voor Oranje is gevolg van de verloren WK finale van 2 jaren geleden.

Ook de laatste wedstrijd nu, tegen Portugal, is het commentaar dat er nu in ieder geval een elftal stond. Hoezo, er stond een elftal, dat zal ze toch gebraaien zijn dat er een elftal stond.
Zo kan ik als amateur-bondscoach constateren dat er geen elftal stond; de chemie was er niet, het leek nergens op. Dat het het niks was is duidelijk, om het bij de bondscoach alleen neer te leggen, om het alleen bij de spelers te zoeken, zoek het ook eens bij de KNVB. Daar wordt met het Nederlands elftal geld verdient, en niet weinig. Dan is het toch, als buitenstaander, tamelijk onbegrijpelijk dat de bondscoach in de voorbereiding niet op zijn assistenten kan rekenen. Die waren op het eind van het seizoen erg bezig met PSV omdat de coach daar was ontslagen.
Er niets vanaf wetende hoe dat precies zit leg ik de schuld neer bij de knieperigheid van de KNVB om de bondscoach niet van een aantal goede, vaste assistenten te kunnen rekenen.
Dan waren rare beslissingen niet genomen als op en neer reizen tussen Polen en Oekraïne, hetgeen de spelers toch gekost zal hebben, zeker zo aan het eind van het seizoen. Welk ander land had de boel ook zo geregeld? Ik weet het niet maar het zal er toch geen goed aan gedaan hebben.

Al met al; het Nederlands elftal is terecht morgen weer op de terugreis en de heren kunnen met vakantie, daar waren ze wel aan toe, gezien het getoonde spel in de laatste 3 verloren wedstrijden, fijne vakantie toegewenst.