3 grote uien
1 dunne prei
zout, peper, djahé, serehpoeder, sambal oelek
Rijst, circa 4- tot 500 gram
zakje Nassigroenten ( ik gebruik meestal Conimex)
Vlees kruiden met zout peper, beetje djahé en serehpoeder. Tot slot, naar smaak de sambal. Halfuurtje laten rusten, als je er tijd voor hebt. Grote pan met water op het vuur, vervolgens uien snijden, de prei in fijne reepjes en zo nodig wassen met ruim water.
Het vlees aanbraden, de gesneden uien mee-fruitten, tot slot de helft van de gesneden en gewassen prei mee laten braden. Dit neemt ongeveer 20 minuten, na een kwartier de inmiddels gewelde nassigroenten toevoegen en de in blokjes gesneden boterhamworst. De rijst in het kokende water, en bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De gekookte rijst en de vleesmassa samenvoegen en de andere helft van de prei erbij voegen. Voor de lekkerbekken; gebakken ei, kroepoek, en eventueel pindasaus erbij serveren.