Neverending Story?

Het gedoe is nog steeds niet voorbij, en niemand kan me zeggen waarom. Mijn laptop blijft maar problemen en probleempjes veroorzaken en daar ben ik redelijk mee aan de slag. Ben van het type dat het graag wat makkelijk heeft. Nu hebben de meeste browsers tegenwoordig van die speeddials, sneltoetsen op zijn Nederlands. Die maken het de mens gemakkelijk want je kan snel(ler) browsen. Het internet verkennen is een ander woord voor browsen maar dat voor de digibeten.

Heel handige programmaatjes die van alles voor je doen maar dan moeten ze het wel doen. Dat is de valkuil voor mij, ik reken erop dat ze het doen. Behalve makkelijk om te browsen onthouden ze ook allerlei gegevens zodat je niet oneindig overal hoeft in te loggen. Inloggen gaat bijna altijd met een inlognaam die meestal je emailadres is en een wachtwoord, in een piep ben je in het gewenste programma. Behalve als het programma wat de speeddial host het ook niet meer doet.

En zo, in een half woord ziet u mijn probleem; op zoek naar een browser die het goed doet met een speedial programma zodat ik snel kan browsen en niet alles hof te onthouden. Maar voordat je het zover hebt is een fijne klus. Eerst maar weer opzoeken welke programma”s ik veel gebruik en dus in het ieuwe programma moeten, dan bedenken wat ook alweer het wachtwoord is en dan hopen dat het programma telkens start zonder dat ik telkens het wachtwoord moet intoetsen.

Een oplettende lezer zal misschien zeggen, daar heb ik toch al eerder over gelezen; dat gedoe van je met die programma’’s. Klopt helemaal, al een keer of wat over geschreven en kunt u nagaan hoelang ik er al mee bezig ben. Wat een gedoe om de laptop weer zo op orde te krijgen zoals ik het wil hebben. Natuurlijk, veel tijd en frustratie maar deze tegeltjeswijsheid gaat altijd op ( hoop ik dan maar); de aanhouder wint, en daar reken ik dan maar op.