Nieuwe Mores

Als je op een nieuwe werkplek terecht komt is het altijd bijzonder om er achter te komen hoe alles werkt. Waar vind ik wat, hoe kom ik erachter of, wanneer is iets nu afgesproken en welk instrument telt? Kortom wat is werkwijze, wat is de mores? Zo is er een toegangspagina voor personeel; daarin staat je rooster en de planning. Dat was voor mij leidend bij de beslissing om een akkoord te geven op een nieuwe roosterwijziging. Dus ik kijk op de toegangspagina en en ja; het rooster wat er staat daarmee kan ik best akkoord gaan.

Vandaag kijk ik even om te zien of er nog mededelingen zijn op de pagina en tot mijn verrassing zie ik een hele cliëntenplanning staan. Terwijl ik er toch op rekende een vrije dag te hebben moet ik vanavond werken. Hoe kan dit? Daarmee neem ik snel contact op met degene die over de planning gaat en dat biedt veel opheldering. Na een beetje gedoe vorige week over het rooster heeft ze iedereen een mailtje gestuurd op het privé emaildres(!) en die heb ik wel gezien.

Nu is het zo dat bij het mailprogramma op de Mac je minder makkelijk kunt zien ( zoals bij Windows) dat er ook een bijlage aan de mail vastzit. Nou, er was natuurlijk een bijlage en daaraan stond keurig dat ik een late dienst heb vanavond. Na enige uitleg begint het spreekwoordelijk kwartje te vallen, waar ik de officiële werkpagina voor het rooster aanhoudt en zeg; dat is wat mij betreft OK zo hebben de anderen gereageerd op de bijlage en gezegd; dit is OK.

Allemaal aanloopfoutjes en dat zijn van die dingen waarvan je zegt; het gebeurd me niet weer. Gelukkig heb ik weer wat op te merken over werk; daar ben ik eigenlijk nog het meest trots op. Vanavond lekker werken, eerste late dienst; ook weer spannend; hoe zal het gaan? Wat kom ik tegen op mijn pad; bijzonder dus.