Oude tijden herleven

Vandaag de eerste betaling gedaan voor ons vakantiehuisje. Nog even gemaild met het park over de uitrusting van het huisje. Foto’s hadden ze helaas niet maar goed maar meld de Mw, het is een erg leuk en gezellig huisje; u gast het vast naar uw zin hebben. Daar heeft ze ook gelijk in, we hopen op van alles: leuk huis, mooi weer, een mooi uitzicht en nog meer. Belangrijkste is ten eerste dat we gaan en ten tweede hebben we goed gezelschap. Wat willen we nog meer.

Nog eens wat anders want anders blijf ik bij u over de vakantie ouwehoeren. Gisteren en eergisteren was ik weer even op vertrouwd terrein; de politieke context van ons leven. Met wat mensen gesproken, bijgepraat en dat is toch wel hartstikke leuk. Vooral omdat ik er niet zo nodig iets over moet zeggen maar om de sfeer te proeven en te denken; ik hoef er niets mee, heerlijk. Dat blijft wel bijzonder, dit afgelopen jaar heb ik met verschillende mensen uit de lokale politiek kopjes koffie gedronken en dan hebben we het uiteraard ook over de stand van zaken in deze gemeente. Zonder dat ik mijn woorden weeg of er iets mee kan bedoelen praten we daar dan over. Gek dat je dat minder goed kan doen als je actief bent, toch leek het of de oude tijden even herleefden. Ja, de kopjes koffie zijn onlangs naar een hoger niveau getild door iemand van een andere partij die afscheid nam. Eerst was hij raadslid geweest, daarna wethouder en nu weer raadslid. Tijdens zijn afscheidsspeech waar het andere Klinkertje en ik niet bij waren, kwam het kopje koffie naar boven. Hij had het zeer gewaardeerd zoals ik zeer waardeer dat hij dat benoemd heeft. Hij en ik denken verschillend over de samenleving en haar inrichting maar ik vind en vond dat op menselijk niveau het afscheid van het wethoudersambt, moeilijk te verteren is en was, zo is dat ook voor hem. Als oud collega heb je dan ook een taak om het in ieder geval onder het genot van een kopje koffie te bespreken. Zelf sta ik nog steeds achter mijn keus om dan de politiek helemaal vaarwel te zeggen, dat maakt de toekomst makkelijker. Met dat in gedachten wens ik alle anderen die politiek wel actief zijn veel sterkte in de strijd.