Ouderwets

Vandaag en gisteren weer ouderwets gegeten. Aardappels, sperzieboontjes en een stukje rundvlees met jus. Heerlijk maar wat is het vet. Dat kan ik me bijna niet herinneren dat we vroeger altijd zo vet aten.
Na de tijden van verse groenten, van pasta, van rijst, van wokken, enzovoort, dus even terug gekeerd naar de oud Hollandse keuken. Lekker voor een keertje maar ik begin nu toch echt te verlangen naar een pasta of zo. De tijd van stamppotten is voorbij nu de lente eindelijk aan gebroken lijkt. Wel heerlijk overigens waarbij, voor mij, andijviestamppot, of stimpstamp zoals wij zeggen, mijn favoriet is.
Tijd voor tomaat en verse sla met karbonaadje en røsti of een pitabroodje, ook lekker.
In ieder geval heb ik het weer even gehad met het traditionele Hollandse eten. Lekker vers op tafel. Wat het nu uiteindelijk wordt morgen, geen idee. De inval, wat we gaan eten, zal morgen wel in de winkel plaats hebben. Smakelijk.