Over Andere Muziek

De kwaliteitsmuziek zoals u die kon lezen in “daar houden wij van”heeft ook nog zijsporen.
Zo kan je soms even lekker meejoelen, meelachen en bléren met een liedje als Las Katshup. Daarbij helpt het als de sfeer goed is en de tijd rijp.
In dit deel komt u een aantal onderdelen tegen als eendagsvliegen, klassieke muziek en ramsj. Geen mooi woord en vooral gebruikt in de boekhandel maar ik gebruik het hier om aan te geven dat het wat mij betreft hoort onder de categorie “alle dertien goed” zoals de platencollectie uit het verleden. Nu stond daar ook goeie muziek op en zoals ik eerder al betoogde, het is een kwestie van smaak.
Klassieken horen er ook bij en ik heb daar wat voorkeuren in waarvan ik vind dat u ze moet weten. Kenner van klassieke muziek zal ik nooit worden maar er zijn stukken die ik erg mooi vind. Hangt ook met jaargetijden en stemming samen of klassiek iets is of niet, oordeelt u zelf.