Over Klinkende Muziek

klinkertjes-muziek

Op deze site wil ik wat aandacht besteden aan muziek. Muziek heeft de eigenaardigheid dat het nogal persoonlijk is maar wel altijd in beweging. Nadat wij, u en ik, door mijn nogal gevarieerde en brede muzieksmaak zijn gehobbeld wordt het ook tijd om muziek te introduceren die minder bij het grote publiek bekend is.

Hoe we dat gaan doen, ja, goeie vraag.

Al werkend hoop ik er doorheen te komen al vrees ik wel dat dit nooit zal gebeuren want muziek is een heel breed begrip en als ik alles zou willen doen, c.q. behandelen, dan is mijn leven, dat kan ik nu al zeggen, dan is mijn leven te kort. Op media dragers als Spotify staan inmiddels een slordige xx miljoen nummers geregistreerd. Daar is geen doorkomen aan en dat moet dus anders. Om te beginnen met de smaak van Geert, dat is wellicht ook wat pretentieus. In mijn omgeving heb ik wel wat mensen met meer verstand van muziek, denk ik dan. Hierover nadenkend; onzin, hoe kan je verstand hebben van muziek, je vindt iets mooi of goed. Buiten dat al vind ik muziek die me raakt belangrijk, en dat hangt vaak af van de stemming waarin ik verkeer. Maar goed, toch wat persoonlijke ideeën en voorkeuren van muziek. Bij deze; ik ga eraan werken en u merkt wel hoe dat uitpakt.

Het is april 2023 dat ik dit stukje bijwerk en ik moet er nog even iets over kwijt; het is bijna stuitend te zien hoeveel mensen die hier nog muziek maken er niet meer zijn. Alleen al het afgelopen jaar overleden een paar werledsterren als David Crosby, Christine McVie, Meat Loaf, Loretta Lynn, Vangelis en dichter bij huis; Hennie Vrienten, Bert Ruiter en Jan Rot. Helaas ook nog vele anderen die ik hier niet allemaal zal noemen maar het is een goed moment om de voorlopige onsterfelijkheid van muziek te roemen.