Over Klinkende Muziek

klinkertjes-muziek

Op deze site wil ik wat aandacht besteden aan muziek. Muziek heeft de eigenaardigheid dat het nogal persoonlijk is maar wel altijd in beweging. Nadat wij, u en ik, door mijn nogal gevarieerde en brede muzieksmaak zijn gehobbeld wordt het ook tijd om muziek te introduceren die minder bij het grote publiek bekend is.

Hoe we dat gaan doen, ja, goeie vraag.

Al werkend hoop ik er doorheen te komen al vrees ik wel dat dit nooit zal gebeuren want muziek is een heel breed begrip en als ik alles zou willen doen, c.q. behandelen, dan is mijn leven, dat kan ik nu al zeggen, dan is mijn leven te kort. Op media dragers als Spotify staan inmiddels een slordige 18 miljoen nummers geregistreerd. Daar is geen doorkomen aan en dat moet dus anders. Om te beginnen met de smaak van Geert is wellicht ook wat pretentieus. In mijn omgeving heb ik wel wat mensen met verstand van muziek, denk ik dan. Hierover nadenkend; onzin. Zoals van voetbal ooit werd verklaard dat het oorlog was zo zeg ik over muziek, op z’n Trijntjes ( Oosterhuis, GvK,); “het moet je raken, het moet je pakken en het moet je meenemen”. Dan pas is muziek zoals het in mijn beleving hoort te zijn, dat ben ik helemaal met haar eens, en dat gebeurt niet vaak. Ik ga eraan werken en u merkt wel hoe dat uitpakt.