Overwinning

De kleinkinderen zijn dol op treinen en dan vooral stoomtreinen. Dat is echt heel leuk en het kijken naar  filmpjes over stoomtreinen is favoriet maar hoe doen we dat? De hele tijd achter de computer zitten is niet fijn en afspelen met een Usb kan wel maar is vaak schokkerig. Dus andere oplossingen gezocht om het een beetje fijn in beeld te krijgen. Nu moet u weten dat onze tv pas vijf jaar oud is maar toch verouderd. Hij heeft wel snufjes maar net een beetje half dus streamen naar de tv van de computer kan wel maar is niet eenvoudig. Daarvoor moest eerst een
mediamanager worden opgehaald en geïnstalleerd. Daarna nog wat andere programma’s en toen kwam het klapstuk. De TV moest het ook nog begrijpen. U begrijpt, een hele kunst.

Toch lijkt het, met vallen en opstaan, langzaam te lukken en dat is een overwinning. De eiapparaten vind ik nog steeds top of the bill hoewel ik langzaam in onze familie de enige ben maar dit soort programma’s installeren en werkend krijgen kost veel tijd. Dat zou toch simpeler moeten kunnen of is het meer een kwestie van een andere tv of een update want de laatste update was van 2010 en de opvolgers van meneer Frits hadden hier wel beter hun best kunnen doen. Nu op zoek naar een nieuw programaatje om de filmpjes van het bekendste videokanaal van de wereld te ontfutselen, vooral waar het gaat om de stoomtreinfilmpjes. Ach weer even zoeken, installeren en…, de rest kent u.