Phil Collins

Mijn toenmalige vriendin, nu sinds meer dan dertig jaar mijn eega, en sinds kort omgedoopt tot het andere Klinkertje had vreemde muziek toen ik haar leren kennen. Was ik meer van van alles; Young, Melanie, Bowie, Brood, Stones en anderen, zij was van de andere hoek. De symfonische rock; Peter Gabriel maar vooral Genesis nam een grote plek in haar hart.

Eerlijk gezegd heb ik moeten leren luisteren naar die muziek. Onbegrijpelijk lange nummers die onbegrijpelijke teksten moesten larderen. Het was wennen, waar ik voor de toegankelijke muziek ging was zij meer op die kant van het palet. Ga hier nog veel meer over schrijven. Nu was Phil Collins een exponent van deze groep maar door mij in die tijd niet herkend. Toen opeens een geweldig nummer in de vorm van een merkwaardige clip op Toppop (?) kwam was ik snel nieuwsgierig. Wie is deze man die een nummer zo mooi in de opbouw had gemaakt. Phil Collins was hot en thuis gekomen werd ik snel uit de droom verlost. Ik had al jaren naar de man geluisterd zonder het te weten. maar wat een man, wat een nummer. Later weleens meer commerciële bagger gemaakt maar goed. Deze was goed; van zijn debuut album Face Value, In The Air Tonight;


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )